Ponedjeljak, 08 Srpanj 2019 21:46

Županija je spremna preuzeti djelatnike Državne uprave, ali uz jasno i sigurno financiranje

Reformom Državne uprave predviđeno je da županije preuzmu zaposlene u uredima Državne uprave, pa je tako vijećnika Nikšu Sentića (HDZ) zanimalo je li preuzimanje zaposlenih u uredima Državne uprave s područja Dubrovačko - neretvanske županije dobar put ka racionalizaciji, odnosno je li Županija spremna za taj iskorak, buduću da će preuzeti sve zaposlene u navedenim uredima, a kojih ima više nego što je zaposlenih u Županiji dubrovačko - neretvanskoj.

Župan Dobroslavić je odgovorio kako je Županija spremna na takvo spajanje uz jasne parametre oko financiranja troškova zaposlenih iz ureda Državne uprave.

- Vlada, odnosno Ministarstvo uprave, koje provodi projekt je doista planiralo urede Državne uprave spojiti u županijske administracije i to jest veliki broj zaposlenika, veći nego broj zaposlenih u Županiji i rekao bih kako to pokazuje da smo mi u Županiji bili odgovorni. Ovo spajanje jest jedan vid decentralizacije i to je dobro, mi to prihvaćamo i spremni smo realizirati takvo spajanje. - kazao je župan.

- Naravno, jasno smo rekli predstavnicima Ministarstva financija i Ministarstva uprave da želimo jasno financiranje buduće administracije, odnosno administracije iz ureda Državne uprave i županijske administracije, želimo ujednačen standard svih zaposlenih u budućoj županijskoj administraciji, imajući u vidu da Državna uprava ima nešto lošiji standard i plaće nego zaposleni u administraciji Županije. Dakle, spremni smo provesti spajanje uz jasno i sigurno financiranje.- kazao je župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

N.Metković

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019