lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 08 Srpanj 2019 15:33

Kongresni centar je ključni strateški projekt Županije

Piše:
Kongresni centar je ključni strateški projekt Županije Foto: DPP

Nakon što je Vlada, još uz Festu svetoga Vlaha na sjednici u Dubrovniku, donijela zaključak o projektu izgradnje kongresnog centra u Dubrovniku, vijećnik Teo Andrić (HDZ) pitao je župana Nikolu Dobroslavića na sjednici Županijske skupštine što je dosad učinjeno po pitanju realizacije tog projekta. Dobroslavić je pak naglasio kako je višenamjenski kongresni centar u Dubrovniku ključni strateški projekt Županije. Istaknuo je kako su se na nedavno sastanku predstavnici Grada Dubrovnika i Valamara usuglasili kako, bez obzira na spor koji vode oko zemljišta, projekt izgradnje kongresnog centra ostaje prioritet.

-Višenamjenski kongresni centar je ključni strateški projekt Županije za koji smo izradili dvije prethodne studije koje su potvrdile mogućnosti njegove izgradnje na dvije lokacije, s time da jedna lokacija ima prednosti po analizama. Utvrđeno je da postoji tržišna opravdanost za takav vid turizma, odnosno da Dubrovnik treba kapacitete koji će moći prihvatiti kongrese s više od tisuću i pol sudionika. - rekao je Dobroslavić.

Istaknuvši kako je nedavno održan sastanak svih sudionika u projektu, Dobroslavić je rekao kako hotelska grupacija Valamar pretendira na vlasništvo nad zemljištem, na Babinu kuku a koje je predviđeno za kongresni centra.

- Grad Dubrovnik, koji je zainteresiran po mnogim osnovama za ovaj projekt je u sporu s Valamarom oko zemljišta, no Grad i Valamar usuglasili su se još jednom oko potrebe njegove brze realizacije, a pitanje zemljišta rješavat će se između Grada i Valamara, odnosno suglasni su da se bez obzira na na ishod spora, kongresni centar gradi na tom zemljištu. - rekao je Dobroslavić.

Župan je također istaknuo kako je nužno raspisati arhitektonsko- urbanistički natječaj za kongresni centar te pokrenuti razgovore s resornim ministarstvom i Vladom o financiranju ovog projekta sredstvima iz EU fondova. Kazao je kako je riječ o projektu vrijednom pola milijarde kuna za koji Grad i Županija imaju potporu Vlade.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250