Subota, 06 Srpanj 2019 22:05

U rujnu počinju radovi na bivšem hotelu Stadion; budući hostel će ići u koncesiju

Piše:

Još je prije par mjeseci gradonačelnik Mato Franković istaknuo kako bi Grad već započeo s rekonstrukcijom određenih sportskih objekata da su Excelsa nekretnine platile dug prema Gradu za koncesijsku naknadu za žičaru. Kad su ta sredstva konačno na računu, Grad je spreman realizirati određene projekte. Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić ističe kako već u rujnu započinju radovi na rekonstrukciji hotela Stadion, judo dvorane u Mokošici i nogometnog igrališta u Gospinu polju.

- Rekonstrukcijom će bivši hotel Stadion zapravo postati hostel s otprilike oko 44 smještajne jedinice i ostalim sadržajima. Nakon što se radovi dovedu u visoku roh bau fazu izgrađenosti hostel će se dati u koncesiju. Kao što je već najavljeno u dijelu prostora u Stadionu uredit ćemo muzej vaterpola. Gradonačelnik je već u nekoliko navrata rekao kako će to biti prvi muzej vaterpola u svijetu, a Dubrovnik koji ima iznimno bogatu tradiciju i povijest igranja vaterpola, svakako zaslužuje jedan takav muzej. - kazala je Tokić, istaknuvši kako će radovi na uređenju hotela Stadion, koji se inače najavljuju već dugi niz godina, započeti u rujnu.

U rujnu će započeti i uređenje judo dvorane u Mokošici.

- Ta je dvorana u iznimno lošem stanju, a tijekom radova ćemo postaviti podlogu na borilište, urediti svlačionice i ostale prostore po zadanim standardima. - rekla je Tokić.

Sredstva u iznosu od 9,6 milijuna kuna osigurana su i za obnovu nogometnog igrališta u Gospinu polju, a koji će obuhvatiti i uređenje svlačionica kao i ostalih prostora za trenere, suce i delegacije, a sve po standardima potrebnim za igranje utakmica 2. nogometne lige. Ti su radovi inače već trebali početi, no zaustavila ih je žalba koju je podnijela tvrtka koja na natječaju nije izabrana za izvođača radova.

Uskoro će započeti i uređenje tenis terena u Lapadu, za što će se idućim rebalansom proračuna osigurati dodatna sredstva za realizaciju tog projekta.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020