Petak, 05 Srpanj 2019 15:04

Barač: Broj bankomata ostat će isti, a dobit ćemo na teret brojne sudske postupke

Predsjednik GO SDP-a Jadran Barač prokomentirao je na svom Facebook profilu obavijest iz gradske uprave o provođenju netom usvojenih izmjena Odluke o komunalnom redu koje su stupile na snagu. Naime, prema ovoj odluci vlasnici prostora u povijesnoj jezgri, u čijim su pročeljima 32 bankomata, moraju od Konzervatorskog odjela u Dubrovniku moraju dobiti suglasnost kako bi u vratima i izlozima prostora zadržali bankomate te tako izbjegli novčane kazne koje, s obzirom da će se pisati na dnevnoj bazi, nisu tek simbolične.

U postu kojega prenosimo u cijelosti, Barač naime izražava sumnju u zakonitost ove netom usvojene odluke na Gradskom vijeću te ističe kako će u konačnici u povijesnoj jezgri ostati isti broj bankomata.

„Već sam izrazio sumnju u provedivost ove odluke - upitna je njezina zakonska održivost. Svi koji budu predmetom ovih sankcija uložit će žalbe, a pitanje je kako će sud kvalificirati ove prekršaje i prateće kazne jer su bankomati bili postavljeni u vrijeme kad nije bilo ove odluke Gradskog vijeća. Osnovni postulati prekršajnog i kaznenog prava ne predviđaju mogućnost kažnjavanja za ponašanja koja u trenutku njihovog nastanka nisu bila propisana kao kazneno, odnosno prekršajno djelo. Povodom toga, malo je reći kako će se ovi postupci otegnuti... Drugim riječima, u našem Gradu će (nažalost) ostati isti broj bankomata, a dobit ćemo na teret brojne sudske postupke i prateće troškove. „ - naveo je predsjednik GO SDP-a Jadran Barač u postu na Facebooku.

N.Metković

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020