lausnekretninebanner

Četvrtak, 04 Srpanj 2019 12:36

Orlanda Tokić pojasnila zašto stoje radovi na obnovi Šetališta Nika i Meda Pucića

Piše:

„Znam, prošle godine smo najavili nastavak radova po završetku sezone, ali oni nisu započeli”, kazala je zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić, pojasnivši zašto stoje radovi na uređenju Šetališta Nika i Meda Pucića. Naime, popularna lapadska šetnica čije je uređenje započelo još u mandatu bivšeg gradonačelnika još uvijek nije završena, a Tokić pojašnjava kako radovi stoje zbog kamenog zida kojega bi bilo najlakše srušiti i izgraditi novi betonski zid, što ona ne želi dozvoliti.

- Da, sredstva za nastavak radova na uređenju Šetnice Nika i Meda Pucića se povećavaju, a radovi ne započinju jer je bilo problema s projektnom dokumentacijom koja se odnosi na dio Šetnice od Piplića, odnosno na vanjski zid na tom dijelu Šetališta. Taj kameni zid, koji je ujedno predstavlja granicu pomorskog dobra je u iznimno lošem stanju. - kazala je Tokić, dodavši kako se već duže vrijeme radi na tehničkom rješenju kojim bi se zid sačuvao, odnosno kako se ne bi rušio.

- Radimo na rješenju kojim bismo taj kameni zid sačuvali od rušenja. Naime, najlakše bi ga bilo srušiti i umjesto kamenoga napraviti novi betonski zid, ali mi to ne želimo tako riješiti jer bismo u tom slučaju izgubili sve one plažice ispod tog zida. Najlakše je srušiti, a rušenjem tog zida promijenila bi se konfiguracija terena, nestale bi sve one brojne plaže, a mi to ne želimo dozvoliti. Želimo tehničko rješenje kojim ćemo sanirati taj zid, zaštiti obalu i omogućiti postavljanje zaštitne ograde na siguran način, na tragu smo takvom projektnom rješenju, ali ono povećava troškove uređenja Šetnice. - kazala je Tokić.

- Zaista vjerujem da ćemo započeti radove na uređenju Šetališta po završetku turističke sezone. Znam, rekli smo to i prošle godine, ali meni je neprihvatljivo srušiti taj kameni zid i pola plaža te izgraditi betonski zid. Zar nije bolje malo pričekati, odnosno potruditi se malo više i doći do pravog rješenja? - zapitala se Tokić.

Ako su u gradskoj upravi zaista na tragu rješenja kojim će se učvrstiti statika obalnog kamenog zida te sačuvati izgled, odnosno brojne plaže ispod samog zida svakako je bolje pričekati s nastavkom radova na uređenju Šetališta Nika i Meda Pucića.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020