Utorak, 02 Srpanj 2019 21:48

Hoće li se kroz pravilnik o reklamiranju „otkriti” i Grad?

Dubrovnikpress.hr nedavno je pisao o problemu suncobrana i tendi u Gradu koji je zapravo prekriven, šetajući ulicama Grad se ne vidi, pa ni neke njegove znamenitosti, o čemu možete čitati OVDJE. Uz to brojne tende, iako postoje suglasnosti konzervatora za njihovo postavljanje, oštetile su fasade.

No, promjena bi moglo biti kroz novu odluku, odnosno pravilnik o reklamiranju, najavio je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

- To je ona priča koja se pokušala provesti kroz javnost da mi pokušavamo ovdje uvesti sustav Sjeverne Koreje, sjećate se toga jako dobro. Željeli smo napraviti nekakva vizualna rješenja koja bi onda samim time uvela dodatnu mjeru u prostor. Novi pravilnici o reklamiranju i rješenja koja ćemo mi ponuditi svim ugostiteljima, trgovcima i svima onima koji posluju na području povijesne jezgre imaju za cilj upravo tu mjeru u prostoru, da ne bude kaos od suncobrana, da ne bude kaos od tenda zabušenih u fasadu i sl., nego da im mi damo nekakve dvije, tri varijante i onda, izvolite, odaberite jednu od tih. - kazao je gradonačelnik Franković.

- Dakle, to je taj smjer u kojem želimo ići. Je li se u tome gubi individualnost određenog prostora... Odgovor je: da, uistinu gubi se individualnost određenog ugostiteljskog objekta, jer oni će ipak morati doći u nekakve mjere. Ali, ukoliko poslujte u zaštićenoj spomeničkoj baštini onda ne možete očekivati da će vam uvjeti biti apsolutno takvi da vi imate cijelu puninu svoje individualnosti pa stavljate lampe, pa stavljate svjetla, pa stavljate zvučnike, pa stavljate televizije... Dakle, ne možete to u spomeničkoj baštini, to se može negdje drugdje, ali u spomeničkoj baštini moraju postojati mjere i to ćemo mi kroz ovu novu odluku o reklamiranju, za koju vjerujem da ćemo je usvojiti negdje u rujnu mjesecu ove godine i provest i na taj način ćemo se pripremiti za iduću sezonu. - rekao je Franković.

D. Mladošić

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019