Utorak, 02 Srpanj 2019 11:57

Franković potvrdio da se radi na ograničenju broja taksista, postoje dvije varijante

Dubrovnikpress.hr nedavno je ekskluzivno objavio kako gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković s ministrom prometa, pomorstva i infrastrukture Olegom Butkovićem radi na izmjenama zakona po kojima bi u zonama gradova pod zaštitom UNESCO-a broj taksista bio ograničen i to na četiri stotine, o čemu možete čitati OVDJE, a gradonačelnik je jučer na konferenciji za medije koju je održao s Ministricom kluture Ninom Obuljen Koržinek oko bankomata, između ostalog to i potvrdio.

Na pitanje ima li naznaka za izmjene zakona, Franković je kazao kako naznaka ima, ali i da „postoji varijanta A i B”.

- Pa će se dogoditi jedna od te dvije varijante. - rekao je Franković i pojasnio:

- Rekao sam jasno i to je jasno kao dan. Grad Dubrovnik ovo ne može podnijeti i neće više podnositi. Ili će se promijeniti zakon ili ćemo od studenog uvest odluku po kojoj u Gradu Dubrovniku jedino mogu taksi automobili biti električni. Dakle to su mogućnosti i naše ovlasti, pa ili će biti jedno ili drugo, jedno će sigurno biti. - kazao je gradonačelnik Dubrovnika.

Na pitanje kako će ograničiti broj na 400 taksista, odnosno kako će biti odabrano kojih 400 taksista će moći voziti, Franković je kazao kako i za to postoji način, ali da će se o tome govoriti kad bude potrebno.

D. Mladošić

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020