Utorak, 02 Srpanj 2019 11:31

Cesta od Pobrežja do mosta trenutno zapinje zbog imovinsko – pravnih odnosa

Iako je njezina gradnja već trebala započeti, radove na dionici ceste od Pobrežja do mosta preko Rijeke dubrovačke koče imovinsko - pravni odnosi. Naime, Grad Dubrovnik već je proveo neke od postupaka izvlaštenja za potrebe izgradnje ove ceste, no zapelo je zbog nove izmjere na području katastarske općine Zaton što je dovelo do ponavljanja postupaka izvlaštenja.

Splitski PZC, tvrtka izabrana na natječaju za izvođača radova na izgradnji dionice ceste od Pobrežja do mosta već je, bez obzira na postupke izmjere i izvlaštenja, mogla biti uvedena u posao na dijelu na kojem su vlasnički odnosi riješeni. No, Grad Dubrovnik nije htio započinjati radove dok imovinsko - pravna slika čestica potrebnih za izgradnju ceste ne bude čista.

Naime, gradonačelnik Mato Franković nedavno je istaknuo kako je PZC kao dio Strabaga respektabilna tvrtka s respektabilnim odvjetničkim timom pa u slučaju da su započeli s radovima, Grad sebi nije mogao riskirati komplikacije.

Inače, prema riječima Frankovića, cijeli postupak bi bi znatno brži da ured koji se bavi izvlaštenjem na trasi buduće ceste od Pobrežja do mosta ne radi na izvlaštenjima na česticama zemljišta za Pelješki most i pristupne ceste.

N. Metković

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019