Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 01 Srpanj 2019 15:01

Franković: Nije isto glazba u Gradu i u mojim Ponikvama, tamo može smetati samo čagljima

Na današnjoj konferenciji za novinare koju je održao s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković govorio, osim o bankomatima, o čemu možete čitati OVDJE, i o planu upravljanja povijesnom jezgrom. Tako je kazao kako će uskoro biti odabran izrađivač plana koji će gradska uprava, procjena je, moći dobiti za otprilike osam mjeseci.

Franković je kazao da za sve treba vremena, a onda je kazao kako je dosad vladao nered i da mu nedavno jedan predsjednik jedne udruge ugostitelja kazao kako je Grad mrtav u 23:30 jer nema glazbe.

- To je njegovo viđenje, to je viđenje onih koji eksploatiraju Grad. Drukčije je viđenje građana, ljudi žive u Gradu i oni vide da u to vrijeme Grad spava. Oni koji posluju u Gradu, u zaštićenoj spomeničkoj cjelini moraju biti svjesni gdje posluju, ne u mojim Ponikvama na pelješcu. Tamo se glazba može puštati do četiri ujutro i neće nikome smetati osim možda čagljima. Ali tamo se ne može eksploatirati toliko, tamo se ne može ostvariti toliki profit kao u Gradu, pa će se svatko morati priviknuti na određena pravila i da u Gradu žive ljudi. - kazao je između ostalog gradonačelnik Mato Franković.

D. Mladošić