Ponedjeljak, 01 Srpanj 2019 00:34

Konavoski vijećnici o cestama; kreće sanacija dionice Karasovići - Vitaljina

Konavoski vijećnici o cestama; kreće sanacija dionice Karasovići - Vitaljina Foto: DPP/DM

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle nekoliko vijećnika zanimale su teme oko cesta, pa je tako Ivo Cvjetković (HDZ) pitao načelnika Boža Lasića što je s cestom Karasovići – Vitaljina nakon obnove graničnog prijelaza.

- Tu je međunarodni granični prijelaz, a cesta je ostala u jednako lošem stanju. - kazao je Cvjetković.

Načelnik Lasić je odgovorio kako je prije nekoliko dana potpisan ugovor o izradi projekta te kako će se ići u sanaciju i rekonstrukciju te ceste.

Luko Šubašić pitao je što će napraviti s prekidima na vatrogasnom putu od Mećajca do Čilipa.

- Tu postoje dva prekida gdje pješačka staza nije spojena. Može li se to riješiti s vlasnicima? - pitao je Šubašić, a zanimalo ga je i što je s prometnim rješenjem kod Zračne luke Dubrovnik.
- Mi smo se aktivno uključili u to, išli smo u projektiranje jer nam je prvi projekt Hrvatskih cesta bio neprihvatljiv. Ulaz u Zračnu luku je jedan od najvažnijih segmenata.- rekao je Lasić te potvrdio kako će rješenje biti usuglašeno s mještanima.
Srđan Meštrović predložio je izgradnju pješačko - biciklističke staze paralelno s cestom kroz polje od Zvekovice do Ljute.

- Što se tiče biciklističkih staza, istina je da nam je to veliki potencijal, ali da bi napravili takvu biciklističku stazu uvjet za proširenje je pet metara. To ne možemo preko noći, nemamo novaca za to. - istaknuo je načelnik koji je zahvalio obitelji Vragolov koja je ustupila zemljište za postavljanje vježbališta na šetnici oko Rata s obzirom da je Meštorović uz pitanje o pješačko - biciklističkoj stazi pohvalio postavljanje vježbališta na šetnici oko Rata.

Vlaho Mujo pitao je što je s „najgorim raskrižjem u Konavlima, onim na Zvekovici, planira li Općina nešto u vezi raskrižja na Zvekovici”, pitao je Mujo. Njegovo drugo pitanje odnosilo se na „utrkivanje magistralom od Čilipa do Grude”.

Načelnik Lasić je odgovorio kako je na Zvekovici zaista potrebno cjelovito rješenje te kako će s poduzeti koraci u tom pravcu.

- Što se tiče utrkivanja magistralom, ja svjedočim takvoj situaciji i od Oboda. Mi smo financirali postavljanje kamera na Grudi, a mislim da je rješenje da financiramo još nekoliko kamera. To je divljaluk i neodgovornost u prometu, nešto se mora napraviti. Jesu li kamere rješenje ili edukacija, ne znam. - rekao je načelnik Lasić.

Lucija Miljanić Macan pitala je što je s traženjima prema Županijskoj upravi za ceste za postavljanjem ležećih policajaca na Putu Uskoplja i Putu Pridvorja na Zvekovici. Zanimalo je i što je s Domom na Zvekovici.

Načelnik Lasić je odgovorio kako će od ŽUC-a ponovno tražiti postavljanje ležećih policajaca.

- Što se tiče Doma na Zvekovici nisam znao da je u lošem stanju. Znao se tu jedan red, ali zadnjih godinu dana sve se poremetilo. Općina je tu uložila veliki novac, ali očito je splasnuo malo i entuzijazam udruge mladih koja je to vodila. - rekao je Lasić.

D.M.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020