Subota, 29 Lipanj 2019 20:32

Održana Svečana sjednica Općine Mljet

Održana Svečana sjednica Općine Mljet Foto: DNŽ

Održana je Svečana sjednica Općine Mljet povodom Dana općine i blagdana njena zaštitnika svetog Pavla. Na sjednici u Hotelu Odisej u Pomeni bio je i župan Nikola Dobroslavić, kao izaslanik predsjednika Vlade RH, zajedno sa zamjenikom Joškom Cebalom.

Iznoseći Izvješće o radu u protekloj godini, načelnik Općine Đivo Market zahvalio je svim svojim suradnicima, ali i Županiji i Vladi RH na razumijevanju otočke problematike i suradnji na rješavanju problema. Istaknuo je velik uspjeh Općine u rješavanju starih dugovanja i činjenicu da Općina danas posluje pozitivno, što omogućava pokretanje brojnih razvojnih projekata.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je načelniku i cijelom općinskom vodstvu na uspješnom vođenju općine:
- Općina Mljet potvrđuje koliki potencijal imaju male jedinice lokalne samouprave, posebice otočne općine, koje imaju nerijetko dvostruko više problema u funkcioniranju. No, isto tako, upravo Općina Mljet dokaz je kako se sustavnim radom, dobrim planiranjem i dobrom suradnjom mogu postići veliki rezultati. Mi u Županiji s velikim odobravanjem pratimo rad ovog općinskog vodstva, puno je toga dobroga za izdvojiti, ali ovom prilikom svakako moram pohvaliti rješenje velike financijske dubioze iz prijašnjeg razdoblja, odnosno rješavanje duga od 150 milijuna kuna. Zahvaljujući radu svojih ljudi imate veliki razvojni potencijal posebice u području turizma. - istaknuo je župan Dobroslavić.

U svom obraćanju župan je istaknuo i veliku ulogu Vlade RH u rješavanju otočne problematike, koja je dosada pokazala veliko razumijevanje:
- Ova Vlada donijela je Zakon o otocima, vratila Upravu za otoke, ulaže velike napore u poboljšanje života na otocima. Također, na sjednici Vlade koja je u veljači održana u Dubrovniku prihvaćeni su zaključci od vitalnog značenja za našu županiju; napokon se gradi Pelješki most, a isto tako ćemo, zajednički, riješiti pitanje izgradnje autoceste do Osojnika, brze ceste do Zračne luke Dubrovnik, brze pelješke ceste, kao i Centra za gospodarenje otpadom. - rekao je župan, čestitajući na kraju svim dobitnicima općinskih priznanja na uspjesima, a Mljećkama i Mljećanima Dan Općine i blagdan njihova zaštitnika.

Nagrada Općine Mljet za 2019. godinu dodjeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Montokuc za ukupni doprinos u oblasti otočne sigurnosti, poglavito protupožarne zaštite.

Na sjednici je počasnim građaninom proglašen ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, a osim njega i njegovih suradnika sjednici su nazočili i državni tajnici Frano Matušić i Nikolina Klaić, načelnici općina susjednog poluotoka Pelješca, kao i otoka Korčule, predstavnici Grada Dubrovnika, županijskih tvrtki i ustanova, gradova prijatelja i brojni drugi uzvanici.

DPP

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020