Četvrtak, 27 Lipanj 2019 21:06

Odlučeno o višku sredstava, uložit će se od sportskih objekata do cesta

Piše:

Gradsko vijeće usvojilo je Prijedlog odluke o raspodjeli prenesenog viška iz 2018. godinu. Usvojen je i rebalans proračuna. Višak od 37,6 milijuna rasporedit će se na projekte za koje je nužno bilo u prethodnoj godini osigurati sredstva koja će u tekućoj godini biti u potpunosti potrošena. Do viška sredstava došlo je zbog definiranja ugovora s Exclesa nekretninama te povećanja prodaje karata za zidine kao i DU Carda.

Višak proračunskih sredstava utrošit će se u rekonstrukciju bazena u Gružu koja će, kako je najavio gradonačelnik Mato Franković, započeti za 15-tak dana, judo dvoranu u Mokošici za koju su osigurana 3,2 milijuna kuna, a radovi započinju odmah. Rebalansom su osigurana i inicijalna sredstva za tenis igralište u Lapadu, a konačni iznos sredstava znat će se nakon postupka javne nabave.

Rebalansom je osigurano i 9,6 milijuna kuna za rekonstrukciju igrališta u Gospinu polju, a koja će obuhvatiti postavljanje umjetne trave te uređenje prostora i svlačionica.

Osigurana su i dodatna sredstva za dvotračnu cestu Gornja sela. Grad će dubrovačkoj Općoj bolnici dati 2,3 milijuna kuna. Gradonačelnik je istaknuo kako će Grad, iako nije njezin osnivač, voditi računa o bolnici koja treba kupovati novu opremu i rješavati brojne probleme koje bolnica ima.

Tijekom rasprave Franković je odgovorio na pitanje zašto su i jesu li DPDS i Blaga djela odustali od kapitalne donacije za kupnju dionica UTD Raguse u iznosu od 17 milijuna kuna. Kazao je kako su dionice kupljene gradskim sredstvima dok će se donacije DPDS-a i Blagih djela uložiti u druge projekte.

- Donacija Blagih djela bit će usmjerena u Dom umirovljenika, a donacija DPDS-a u kupnju jedne nekretnine. - rekao je Franković.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019