Četvrtak, 27 Lipanj 2019 16:52

Sukob oko kotara

Piše:

Vijećnik Miho Obradović (HNS) upozorio je gradonačelnika na nefunkcioniranje mjesnih odbora i gradskih kotara. Naime, Obradović je naveo kako su predsjednici mjesnih odbora i gradskih kotara, poput Komolca i Zatona, nedostupni građanima.

- Predsjednik GK Komolac niti je dostupan građanima niti medijima, niti se javlja. Slična je situacija u Mjesnom odboru Zaton gdje predsjednik Emilio Puljizević, koji je i gradski vijećnik, ne poštuje zakon, a da ne govorim kako već dva mjeseca nije dostupan i ne odgovara na poruke građana. Sve to budi sumnju da se tamo nešto događa. - rekao je Obradović.

Gradonačelnik Mato Franković uzvratio mu je kako mjesni odbori i gradski kotari odlično funkcioniranju.

- Vi niste taj koji bi trebao pričati o funkcioniranju mjesnih odbora i gradskih kotara, vi niste taj. Predstavljate opciju koja je učinila sve da oni ne postoje. Jeste se vi kandidirali na izborima za mjesne odbore i gradske kotare? Mislim da se vaša stranka nije kandidirala. Možda je to bila politička kalkulacija jer ste znali da ćete doživjeti neuspjeh ii niste imali dovoljan broj ljudi. Mjesni obori i kotari savršeno funkcioniraju, izvrsno rade. - kazao je Franković.

Osvrnuvši se na rad predsjednika GK Komolac Nikše Sentovića, Franković je potvrdio kako je on izbjegavao medije, ali i dodao da posao radi izvrsno.

- Naš predsjednik GK Komolac možda je izbjegavao medije i to nije dobro jer treba kad si predsjednik bit spreman odgovarati na pitanja, medijima mora biti dostupan na jednaki način kao i građanima. On svakodnevno prema gradskoj upravi postavlja pitanja građana koja se redovno izvršavaju. Ima cijeli niz projekata u Komolcu kojim se on mogao pohvaliti, od rješavanja oborinske odvodnje za koju nije bilo dozvole, do pitanja boćarske dvorane koja će uključivati i prostore kotara jer su oni podstanari u iznajmljenom prostoru u ACI marini. - rekao je Franković, istaknuvši kako izvrsno funkcionira i MO Zaton.

- Ako je itko produktivan i zove 200 puta dnevno i šalje tisuću poruka onda je predsjednik MO Zaton Emilio Puljizević. Vjerujem da je MO Zaton više puta pokazao kako i na koji način se upravlja i služi građanima, od rješavanja javne rasvjete, asfaltiranja putova od ustupanja zemljišta Gradu od strane Ministarstva državne imovine. Inače, očekujem dolazak ministra Marića i potpisivanja ugovora o prijenosu tog zemljišta. Mogli ste i vi to riješiti kad su vaši ljudi bili u Mjesnom odboru Zaton, ali niste, a imali ste, kao i mi sad, vertikalu vlasti. Dakle, same pohvala na rad Puljizevića, bez obzira što je član HDZ-a jer jednako bi pohvali i nekoga drugoga tko dobro radi svoj posao.- kazao je Franković, spočitavši još jednom Obradoviću kako je prijašnje vodstvo MO Zaton bilo neuspješno.

- Oni očito imaju problem sa činjenicom da su bili apsolutno neuspješni jer da su bili uspješni ne bi mi morali rješavati javnu rasvjetu po Zatonu, vodu i kanalizaciju. Ništa nisu riješili. Najveći problem u hrvatskom narodu je jal, ljubomora i znam da im je teško za podnijeti da je Emilio Puljizević uspješan predsjednik MO Zaton.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019