lausnekretninebanner

Četvrtak, 27 Lipanj 2019 12:01

Stanovnicima Pila omogućit će se ponovo 15 minuta zadržavanja na parkingu

Piše:

Nakon pisma kojeg su uputili stanovnici Pila, vijećnik Nikša Selmani (SJG) pitao je gradonačelnika Mata Frankovića može li Grad Dubrovnik promijeniti režim parkiranja na tom području, odnosno da im vrati režim prema kojem su građani imali pravo 15 minuta parkirati na parkingu na Pilama.

Gradonačelnik Franković Selmaniju je odgovorio kako se prilikom izmjene odluke, koju su podržali svi vijećnici u Gradskom vijeću, vodio statističkim podacima koji su pokazali da se vrlo mali broj građana koristi parkingom na Pilama, odnosno mogućnošću besplatnog 15 minutnog parkiranja. Istaknuo je kako će u dogovoru sa Sanitatom stanovnicima Pila ponovno biti omogućeno 15 minutno zaustavljanje na parkingu na pilama.

- Namjera je bila plemenita jer smo se koristili statistikom koja kaze da je u 2018. pravo besplatnog 15 minutnog izlaska i ulaska iskorišteno samo 50 puta. Dakle, u cijeloj 2018. samo je 50 puta iskorištena ta mogućnost. Na temelju podataka odlučili smo promijeniti odluku. Uvijek se griješi i stoga smo u razgovoru s direktorom Sanitata donijeli odluku prema kojoj će se svi stanovnici Pila prijaviti u Sanitat, ukucat će se registarske oznake s njihovih automobila i kroz sustav će im biti dozvoljen ulaz i izlaz u trajanju od 15 minuta, a onemogućit ćemo one koji su ovu odluku zloupotrebljavali. - rekao je Franković i naveo jedan od primjera zloupotrebe tog parkinga koji je inače najskuplji u Gradu.

- Prema podacima koje imamo jedan je tako s vozilom ulazeći i izlazeći po 15 minuta na parking na Pilama, uspio 24 sata boraviti na tom parkingu. Žao mi je što stanovnici Pila pozivaju na moju bešćutnost jer mislim da sam pokazao da razumijem probleme stanovnika. Gradac je samo za stanovnike, brojna ulična mjesta oko Grada isključivo i jedino su za stanovnike, a to prije nisu imali. Ne znam tko je to pisao, ali na čast onome tko je pisao. - kazao je gradonačelnik Franković.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250