Srijeda, 26 Lipanj 2019 21:52

U Cavtatu ovaj tjedan članice ocijenjivačkog žirija za Zlatni cvijet

U Cavtatu ovaj tjedan borave članice žirija za Međunarodni Zlatni cvijet, Lorna Mcilroy iz Kanade i Andrea Bocsi iz Mađarske u terenskom obilasku finalista ovogodišnjeg natjecanja. Cavtat je ove godine jedini hrvatski predstavnik u ovom izboru, i kao takav je prošao prvi kvalifikacijski krug, te postao jedan od međunarodnih finalista ovog natjecanja.

Izbor gradova i mjesta za priznanje Međunarodni zlatni cvijet provodi organizacija ”Communities in Bloom” sa sjedištem u Kanadi u suradnji sa nacionalnim asocijacijama.
Cavtat i općina Konavle su temeljem kandidature istaknute od strane Krajobrazne Ekološke Asocijacije Hrvatske (KEA), dobili iznimno priznanje zastupati Hrvatsku kao jedini hrvatski predstavnik u ovogodišnjem natjecanju za visoko prestižnu nagradu Međunarodni zlatni cvijet u 2019. godini, u kojem sudjeluju brojne države svijeta sa svih kontinenata sa svojim gradovima i mjestima.

Cilj samog programa je ohrabriti lokalne vlasti i građane da očuvanjem okoliša poboljšavaju kvalitetu života na svom području, te time doprinesu povećanju javne svijesti i edukaciji u svezi važnosti očuvanja okoliša, što sve zajedno pridonosi održavanju i poboljšavanju kvalitete okoliša, kvalitete života i krajolika i zaštiti životnog ambijenta, a sve u funkciji održivog razvoja. Stoga su i kriteriji ocjenjivanja dosta široki, i uključuju: brigu o okolišu, prirodnu i kulturnu baštinu, vodoopskrbu i odvodnju, brigu o zdravlju, brigu o mladima, starijima i potrebitim osobama, hortikulturno uređenje.

DPP

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019