Srijeda, 26 Lipanj 2019 10:39

Vrtić u Mokošici - novi korak prema ispunjenju pedagoških standarda

Vrtić u Mokošici - novi korak prema ispunjenju pedagoških standarda Foto: Grad Dubrovnik

Mokošica uskoro dobiva novi prostor za dječji vrtić. Naime, privode se kraju radovi funkcionalne adaptacije objekta na lokaciji Put na more, a koji su započeli u drugoj polovici listopada prošle godine. Adaptirani objekt danas je obišao i gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima.

"Završetkom ove investicije, ukupno vrijedne 2.904.350,81 kuna, dječji vrtići na području Mokošice dobit će pojačanje u vidu četiri nove grupe, od toga tri vrtićke i jedne jasličke, a sve prema Državnom-pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe. Radove je izvodila tvrtka Tonikom d.o.o., a tijekom iduća dva tjedna navedeni prostori bi trebali biti potpuno opremljeni kako bi u rujnu bili spremni primiti polaznike vrtićkih programa." - navodi se u priopćenju Grada Dubrovnika.

Adaptirani objekt samostana sv. Vinka ukupne je površine 1589 metara kvadratnih, od čega na samu zgradu otpada 214 metara kvadratnih. Osim glavne zgrade, postoje i dvije pomoćne građevine te veliko pripadajuće dvorište sa zelenilom, ukupne površine preko 1000 metara kvadratnih. Jedna od pomoćnih građevina adaptirana je u igraonicu sa sanitarnim čvorom za vanjsko igralište površine 80 m2.

Podsjetimo, završetkom ovih radova samo u 2019. godini bit će otvoreno 12 novih vrtićkih grupa, a kroz mjesec dana Grad Dubrovnik pokrenut će i postupak javne nabave za uređenje i dogradnju dječjeg vrtića u Zatonu, koji bi u budućnosti trebao dobiti još jednu vrtićku grupu.

"Cilj ove gradske uprave jest uvesti pedagoški standard u sve vrtiće te postići da za upis polaznika nema čekanja, odnosno stvoriti uvjete da se svako dijete po navršenih godinu dana automatski može upisati u vrtić." - piše u priopćenju Grada Dubrovnika.

DPP

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020