Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019 14:48

HNS prozvao gradonačelnika Frankovića zbog kukastih križeva po Dubrovniku

HNS prozvao gradonačelnika Frankovića zbog kukastih križeva po Dubrovniku Foto: HNS

Nakon što je na malonogometnom igralištu u Hladnici, policiji još uvijek nepoznati počinitelj nasred igrališta od klupa formirao kukasti križ, reagirali su iz Dubrovačkog HNS-a. U priopćenju za javnost najoštrije su osudili ovaj incident koji je, kako su naveli, "sramotu Dubrovnika ponovno stavio na naslovnice nacionalnih medija". Kao krivca su prozvali gradonačelnika Mata Frankovića koji, pišu, ignorira upozorenja HNS-ovi vijećnika o fašističkim simbolima iscrtanim po Gradu, posebno u Mokošici. Ostatak HNS-ova priopćenja prenosimo u cijelosti.

"HNS ujedno osuđuje i ponašanje gradonačelnika Frankovića, koji već gotovo godinu dana ignorira uporno upozorenja vijećnika HNS-a s govornice Gradskog vijeća. Podsjećamo da već skoro 12 mjeseci u najvećem gradskom kotaru Mokošica brojne lokacije, pa i glavna šetnici stoje unakažene fašističkim simbolima, a do dana današnjeg isti nisu uklonjeni od strane komunalnih službi Grada. Nažalost, takvi simboli nalaze se i po drugim dijelovima našeg grada, i do danas ih nitko nije našao potrebno ukloniti.

Upornim oglušivanjem na upozorenja vijećnika HNS-a i naših sugrađana gradonačelnik Franković i odgovorne osobe komunalnih društava postali su sukrivci za ovaj posljednji incident jer su prešutno dali podršku za sve ovakve, prošle i buduće, incidente koji nisu na ponos naše države, a posebice ne našeg grada." - navodi se u priopćenju dubrovačkog HNS-a.

N.M.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020