Petak, 21 Lipanj 2019 21:05

Vlasnik Auro Domusa spreman na tužbu protiv Grada Dubrovnika

Vlasnik Auro Domusa spreman na tužbu protiv Grada Dubrovnika Foto: DPP/DM

Dok se dubrovački gradski vijećnici pripremaju na sljedećoj sjednici prihvatiti odluku o zabrani postavljanja bankomata u Gradu, a Ministarstvo je izdalo jasne smjernice prema kojima u biti niti jednom bankomatu, pa ni onima koji su već postavljeni, nema mjesta u povijesnoj jezgri, osim u nekom od unutarnjih prostora, vlasnik Auro Domusa Loris Dessardo priprema tužbu protiv Grada Dubrovnika.

Naime, najviše bankomata od njih četrdesetak koji su postavljeni u Gradu pripada upravo tvrtki Auro Domus, a konzervatori su upravo za bankomate koje je ta tvrtka postavila u prostoru Petra Ćorluke, gdje je nekada bila trgovina Kraša, izdali nalog da se uklone.

No, Dessardu izgleda ne pada ni na kraj pameti to učiniti. Naime, on je danas za Jutarnji list izjavio pokuša li tko otuđiti, a time je mislio na uklanjanje, ili, kako je kazao „ući u privatno vlasništvo” da će Auro Domus poduzeti pravne korake, tj. da je spreman tužiti Grad Dubrovnik.

Dessardo je naglasio kako se komunalne ovlasti odnose na pročelja zgrada, a da niti jedan bankomat Auro Domusa u povijesnoj jezgri nije na pročelju, već u unutarnjim prostorima te da za njihovo postavljanje nije potrebna građevinska dozvola.

Cijeli članak na Jutarnjem možete pročitati OVDJE.

D. Mladošić

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020