Srijeda, 19 Lipanj 2019 15:01

Akt Grada: Otvori na zgradama u povijesnoj jezgri moraju biti tradicionalnog izgleda i boje

Akt Grada: Otvori na zgradama u povijesnoj jezgri moraju biti tradicionalnog izgleda i boje Foto: DPP/DM

Grad će zabraniti postavljanje bankomata u povijesnoj jezgri, a postojeći će se morati ukloniti u roku od 30 dana, nakon što Gradsko vijeće na sjednici 27. lipnja izmjeni Odluku o komunalnom redu.

Prema izmjenama Odluke o komunalnom redu „otvori na zgradama u povijesnoj jezgri moraju biti tradicionalnog izgleda i boje, a pod otvorima se podrazumijevaju ulazna vrata, izlozi, prozori i drugi otvori na zgradama”.

Izmijenjenom Odlukom propisuje se zabrana postavljanja bankomata, kao i drugih uređaja, poput televizija, frižidera i reklamnih ormarića na otvorima zgrada u povijesnoj jezgri, piše u aktu koji će se naći pred vijećnicima.

„Postojeći bankomati u povijesnoj jezgri Grada moraju se ukloniti u roku 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke, ukoliko vlasnik, odnosno, korisnik prostora ne ishodi suglasnost ili odobrenje Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne baštine Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.” - navodi se u izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu koje bi trebale biti usvojene na sjednici Gradskog vijeća 27. lipnja.

Inače, u povijesnoj jezgri je preko 40 bankomata, dok je navodno za samo njih devet Konzervatorski odjel u Dubrovniku izdao rješenje za postavljanje. Pitanje je zašto se bankomati ne smjeste u neki od unutarnjih prostora kao što je primjer u brojnim gradovima po Hrvatskoj.

Još čekamo odgovor konzervatora na upit za kojih su devet bankomata i po kojim smjernicama dalu suglasnost, o čemu je Dubrovnikpress.hr već pisao OVDJE.

N. Metković

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019