Petak, 15 Veljača 2019 21:16

Sanacija Puntina počinje u listopadu

Sanacija Puntina počinje u listopadu Foto: DNŽ

Nakon što je Županijska lučka uprava Korčula izradila svu potrebnu projektno tehničku dokumentaciju te ishodila građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije lukobrana Puntin danas je u Gradskoj vijećnici Grada Korčule održana i prezentaciju sanacije. Uz ravnatelja Lučke uprave Korčula Vedrana Lelekovića, članove Upravnog vijeća te projektante prezentaciji su nazočili i gradonačelnik Fabris te zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo.

Ravnatelj ŽLU Korčula Vedran Leleković je pozdravio sve nazočne, izrazio zadovoljstvo prije svega što je Lučka uprava ishodila građevinsku dozvolu i što će radovi na sanaciji Puntina krenuti u listopadu te će se tim pothvatom spriječiti da dođe do njegovog urušavanja.

Zamjenik Cebalo istaknuo je kako je ovo jedan od osam projekata koje priprema Dubrovačko-neretvanska županija koji će se financirati iz fondova EU.

- Svi ti projekti nalaze se na listi projekata prihvatljivih za financiranje iz sredstava EU putem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Vrijednost ovog projekta je oko devet milijuna kuna, a 85 posto sufinancira EU. Radove očekujemo nakon turističke sezone, a ovdje moramo istaknuti još i luku Perna, kao i obilaznicu Orebića koja će zasigurno ići u izgradnju. - rekao je zamjenik Cebalo.

DPP

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020