lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 07 Siječanj 2019 10:57

Članovi udruge Slatki život boravili u Zadru

Udruga Slatki život se vratila iz Zadra nakon boravka u 13. zimskom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje. Ove zimske praznike djeca i roditelji proveli su četiri dana u Zadru, u hotelu Club Funimation Borik, u uspješno organiziranom 13. zimskom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa. Kamp je nazvan „Zajedno protiv dijabetesa u Boriku“, a sudjelovali su uz članove iz Dubrovnika i članovi s područja Konavala, Župe Dubrovačke, otoka Mljeta, Metkovića i otoka Korčula, kao i prijatelji iz Zagreba, Splita i Ogulina.

Animacijski tim Hotela kroz zabavne programe u Falky Landu brinuo se za sportske aktivnosti, zabavu, akciju i razonodu, a u wellness i fitness centru djeca i roditelji su koristili vodene aktivnosti za opuštanje od svakodnevnih životnih izazova.

Ovom prigodom članovima Udruge Slatki život pridružili su se i članovi Udruge Cukrići iz Zadra i Šibenskog dijabetičkog društva na zajedničkom ručku, druženju i dijeljenju životnih iskustava s dijabetesom.

Organizirana je i radionica na temu uskraćivanja prava dijabetičara na liječenje i prava roditelja na skrb djece, a nakon koje će biti upućeno otvoreno pismo nadležnim Ministarstvima i Zavodu.

Ovim kampom oživljen je trokut Dubrovnik – Split - Zagreb u borbi protiv dijabetesa. Roditelji i djeca su bili sretni i zadovoljni, jer poslije aktivnosti šećeri u krvi su bili u normali.

Boravak je financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Konavle i Općine Župa dubrovačka, a pomogli su i Zračna luka Dubrovnik, studenti RIT-a i roditelji, a put je financirala Dubrovačka udruge stranaca. Djeca i roditelji udruge svima od srca zahvaljuju.

DPP

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020