lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 10 Prosinac 2018 18:42

Ugostiteljima će se stimulirati zimski rad; Doršner misli da TZ treba bolje promovirati zimski turizam

Piše:

Gradski vijećnici usvojili su na današnjoj sjednici odluku o oslobađanju ugostitelja od plaćanja zakupnine za javne površine u zimskim mjesecima unutar povijesne jezgre. Najamnine će biti oslobođeni ugostitelji koji će raditi u razdoblju od 1. prosinca do 28. veljače. Radi se o ugostiteljskim objektima koji poslužuju hranu, uz uvjet da rade barem osam sati dnevno.

Vijećnik Dubrovačke stranke Željko Raguž rekao je kako je mjera dobra, ali da se postavlja pitanje što je s onima izvan povijesne jezgre. Smatra da su ugostitelji izvan povijesne jezgre tu u neravnopravnom položaju. Raguž je konstatirao i da će postojati možda restorani koji će imati "deset posto ponude koju imaju ljeti".
- U pravu ste, vrijedno je razmišljati i o onima izvan povijesne jezgre. Jutros sam imao sastanak s predstavnicama Kraša, njihov prostor je upitan, traže drugi prostor, uglavnom ostale su za vikend, nisu imale gdje objedovati. Kazale su mi da su kućice lijepe, ali rekla i da nisu mogle tri obroka pojesti na kućicama. Vjerujem da ćemo ubuduće proširiti mjeru i na područje izvan povijesne jezgre. Što se tiče same ponude, postojat će komunalni redari koji će nadgledati rad restorana. - objasnio je Medović.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica rekao je kako možda od odluke treba izuzeti Stradun "koji sad ima krasan zimski program", dodajući da stvari treba definirati "kako se ne bi provukli oni koji nude dva tosta". DDS-ova vijećnica Terezina Orlić istaknula je kako se također mjera treba proširiti i izvan povijesne jezgre, ističući da se sve u svemu radi o odličnom potezu.

HDZ-ova vijećnica Katarina Doršner je rekla "da je ovo poruka onima koji su govorili da ova gradska uprava želi smanjiti broj turista", dodajući kako "oni nisu shvaćali što znači održivi i cjelogodišnji turizam".
- Pozivam Turističku zajednicu da bolje promovira dubrovačku zimsku ponudu. Mislim da se tu bolji posao može napraviti. Ne može se dogoditi da se zimska ponuda ne promovira na svakom sajmu ili kongresu na kojem sudjeluje TZ. - navela je Doršner.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250