lausnekretninebanner

Petak, 07 Prosinac 2018 11:54

Orlanda Tokić će tužiti oporbenjake; kaže da joj je dijete na ulici slušalo neistine

Piše:

Oporbeni vijećnici su sebe postavili kao tužitelja, suca i porotu, potražit ću pravnim putem zadovoljštinu protiv onih iz opozicije koji su iznosili neistine, ne zato jer sam osvetoljubiva već jer je potrebno reći dosta, osobe koje su ovdje došle su osobe, a ne imaginarni likovi koje je dopušteno lupati, rekla je zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić na konferenciji za novinare koja se održala povodom odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je dakle odlučilo da Tokić nije bila u sukobu interesa po pitanju afere "723 kvadrata.

Podsjetimo, gradonačelnik Mato Franković oslobodio je svih dužnosti Orlandu Tokić dok Povjerenstvo ne odluči je li bila u sukobu interesa u slučaju projektiranja zgrade investitora Primorje gradnje, a u sklopu čega je trebalo biti prodano i gradsko zemljište na Mihajlu.

OVO JE BIO ČISTI LINČ

Tokić je kazala kako je njezino dijete moralo na ulici slušati neistine.
- Moje dijete od devet godina je moralo slušati obrazloženja svoje majke da nisam kriva. Da ono što mu pričali po ulici nije istinito. Svatko tko ima dijete zna da je to bio najgori momenat u situaciji. Nisam izlazila u javnost jer nisam imala namjeru se pravdati za bilo kakve optužbe koje nisu utemeljene u zakonu ili zdravom razumu. Svi koji su izašli u medije, a to su svi oporbeni vijećnici, sve radnje i točku koja je povučena proglasili su kriminalnim radnjama. Od prvog trenutka ja sam čista, znam da sam radila po zakonu. - rekla je Tokić.
tokicfrankiovic2- Ne mislim da je ovo kraj, ovo je početak. Oni koji su doveli do ovoga neće priznati da su pogriješili i doveli do toga da se kroz medijski prostor linčuje jedna osoba. Ovo je bio čisti medijski i politički linč, politička kiretaža. Sve to govori o tim ljudima. Oni su "moralne vertikale" jer su sami sebe takvima postavili?! A mi smo oni ostali. Mi predstavljamo što? HDZ koji kao nema moralnih vrijednosti? Mi nismo oni koji imamo svoje obitelji, mi nemamo doma djecu?! Kad se okrene pila naopako i počne govoriti da se pogledaju u ogledalo, onda se svi pravdaju i govore da se lupa po njima "ad hominem", kad govorimo da nisu ispravni, onda je to osobno. Sve sam podnijela stojećki. Možda sam se više trebala uzrujati. Zvali su me i pitali je li se držim. Držala sam se. - navela je Tokić.

ZNAM RAZLUČITI PRIVATNI OD JAVNOG INTERESA

Kazala je "kako je došla iz svijeta u kojem javna uprava ne pripada".
- Nema baš puno ljudi koji su došli iz privatnog sektora, struke koja je nespojiva s javnim djelovanjem, jedne uspješne firme, stabilnog sustava i riješenog života. Drugačija sam baš zbog toga. Kad sam prvi put razgovarala s današnjim gradonačelnikom, kad smo govorili o mojoj kandidaturi, rekla sam da može biti problem mojih 15 godina rada. Bila sam svjesna da netko može izvući bivšu firmu u kojoj sam radila i početi spominjati ovakve stvari. Neformalno smo razgovarali da će doći ovaj momenat i da će početi izmišljati stvari. Ovoj sam upravi ja najslabija i najjača karika. Najslabija jer ja imam svoju karijeru i prošlost, najjača jer sam zato svoje znanje stavila u službu ovoga Grada. No, smatram da smo dužni nešto vratiti ovome gradu. To sam učinila i to svima smeta. Najviše smeta onima koji nikad nisu radili ništa za opće dobro nego za vlastiti interes, koji su odmah nakon fakulteta sjeli u obećane stolice i nikad u životu nisu platili kune poreza i učinili nešto društveno korisno. Takva nisam i nikad neću biti. Ponosim se što sam zamjenica gradonačelnika moga Grada, ponosna sam i na svaki svoj projekt, što imam psihičke i fizičke snage obnašati svoje poslove, to što sam odgovorna prema svojoj firmi i svom gradu. Znam razlučiti što je javni, a što privatni interes. Žao mi je što to mnogi ne mogu shvatiti. - izjavila je Tokić.
tokicfrankovic3- O meni govore moja djela kroz ove dvije godine, govorit će i ubuduće. Priča je izmišljena iz više razloga, zato jer su vidjeli situaciju da dobiju stolicu, da dođu na vlast, ili iz čiste mržnje prema nama koji predstavljamo gradsku upravu. Ne očekujem ispriku, ne očekujem da će se itko povući i ne očekujem da je ovo kraj, Naslušat će se medijski prostor svega u idućih sedam dana. Najradije bih se ispričala građanima što će u božićno vrijeme morati slušati političare koji raspravljaju o stolicama. Nisu nas građani birali zbog ovakvih priča. Ali, ne bojimo ih se. - pojasnila je Tokić.

Na pitanje da pojasni na koga točno misli kad kazuje o linču, Tokić je objasnila da će biti dovoljno vremena da sve danas izgovoreno pojasni, zaključivši "da je 15 dana šutala i da se sad ima puno toga za reći". Što se tiče oporbenih vijećnika kazala je da su to oni koji su "zaposlenici gradskih tvrtki, koriste poziciju za daljnje napredovanje".

- Spominjalo se tu od kaznenih prijava do kaznenih djela. Izmišljale su se razne konstrukcije, kad sam pobrojala sve što mi se stavljalo na teret, rekla sam: Bože što sam uspješna, isprojektirala sam pola Grada. A a da sam tako baš uspješna danas ne bi bila ovdje nego valjda negdje na Karibima. - rekla je zamjenica gradonačelnik Orlanda Tokić.

FRANKOVIĆ: OPORBA SE OVDJE OGOLILA

Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako službeno obrazloženje Povjerenstva nije došlo na Grad Dubrovnik, već da su tek obaviješteni kako Tokić nije bila u sukobu interesa. Naznačio je kako se ovdje radilo o lažnoj aferi, dodajući kako je "ova gradska uprava bez afera, budite sigurni da do kraja mandata nećemo imati nijednu jedinu aferu".

Na pitanje zašto je dana punomoć Primorje gradnji da u ime Grada vodi postupak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa te ishođenje dozvola, Franković je rekao da je "od strane svih gradonačelnik izdano više od 200 punomoći tvrtkama koje su željele graditi, to su normalne procedure".
tokicfrankovic1- Ovo nije prva afera koju su pokušali iz oporbe iskonstruirati. Jadran Barač i Andro Vlahušić su protiv mene podnijeli kaznenu prijavu DORH-u, koji ju je odbacio. Tu su ispali bezveznjaci. Lažno prijavljivanje je kazneno djelo. Čujem da će me ponovo prijaviti. Neka podnesu kakve god žele prijave, ne bojim se i nemam se razloga bojati. Oporba se ovdje ogolila. Označili su nas neprijatelje, proglasili ološem, nisu se ni ispričali. Nemamo želju surađivati s onima koji ne znaju i ne razumiju. Nadam se da će kad dođu izbore izabrati neke druge ljude u Gradsko vijeće, ljude koji su kvalitetni i koji žele dobro gradu. Sve mogu, ali ne mogu na oduzeti naše čiste, kristalno bijele ruke. Imaju li oni čiste ruke klevetajući? To morate pitati njih. - objasnio je Franković.

Rekao je i da će objaviti svu dokumentaciju koja je poslana Povjerenstvu. Zaključio je da je sad puno posla pred zamjenicom Tokić, podvukavši da će 2019. godina proći u znaku dizalica i građevinskih radova.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250