lausnekretninebanner

Utorak, 04 Prosinac 2018 10:35

Potpisan ugovor za izgradnju škole na Montovjerni, radovi počinju već u siječnju

Piše:

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je jutros ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije - dogradnje i nadogradnje područne škole Montovjerna s predstavnicima zajednice ponuditelja, odnosno sa Svenom Mullerom iz tvrtke Strabag te Ivicom Krile iz tvrtke Texo Molior. Ukupna vrijednost radova, s uključenim PDV-om, iznosi 70,6 milijuna kuna, a rok za izvođenje radova je 18 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Očekuje se da bi se s radovima trebalo početi u prvoj polovici siječnja.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik kao investitor ishodio je u travnju građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije - dogradnje i nadogradnje područne škole Montovjerna. Planiranim projektom zadovoljit će se suvremeni prostorno-tehnički uvjeti, potrebe nastavnog programa i kapaciteti za organizaciju jednosmjenske nastave za učenike od prvog do osmog razreda. Škola će u jednoj smjeni moći smjestiti 448 učenika, po 28 učenika u 16 razrednih odjeljenja, po osam nižih i viših.

Postojeća građevina nadograđuje se za jedan kat i dijelom spušta u podrum te se prostorno prilagođava i povezuje s dogradnjom. Dograđeni dio školske zgrade imat će također četiri etaže (podrum, prizemlje i dva kata), dok se sportska dvorana povezuje s prostorima u podrumu. Izgradit će se ukupno 16 novih učionica i dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica, dodatne učionice za izborni predmet, te prostori za pedagoga i psihologa.

- Posljednja škola u Dubrovniku je izgrađena 1985. Bilo je manjih rekonstrukcija, ali ništa ozbiljno poput nove buduće škole na Montovjerni. Trenutno traje preseljenje postojeće područne škole u OŠ Lapad, radimo i neke građevinske radove u Lapadu kako bi osigurali dovoljan broj učionica. Molim građane za strpljenjem, bit će prašine, radova i buke, ali da bi se nešto napravilo tako mora biti. - rekao je Franković, objasnivši kako će se nakon izgradnje škole krenuti i u rekonstrukciju tamošnje ceste.

Ispred zajednice ponuditelja govorio je Sven Muller iz Strabaga. Rekao je kako Strabag godinama radi u Dubrovniku, dodajući "kako posao neće biti napravljen samo u roku već i u vrhunskoj kvaliteti".

Ravnateljica Osnovne škole Lapad Nikolina Soko kazala je više o organizaciji u školi kojoj je na čelu dok bude trajala izgradnja na Montovjerni.
- Već smo imali koordinacijski sastanak s gradonačelnikom vezano za selidbu učenika, učitelja te opreme. Preseljenje će se odraditi tijekom zimskih praznika, a koordinacijski sastanci s učiteljima i roditeljima održat će se tijekom predstojećeg tjedna. Ponosni smo na projekt i ovo je veliki projekt ne samo za OŠ Lapad nego i za Grad Dubrovnik. - kazala je Soko, dodajući kako će se po završetku izgradnje roditelji anketnim listićem izjasniti tko će preći u novu osnovnu školu, a tko će nastavu pohađati u OŠ Lapad.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020