Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 03 Prosinac 2018 14:05

Dodijeljene nagrade za poboljšanje života osoba s invaliditetom

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, godišnju nagradu za doprinos i poboljšanje života osoba s invaliditetom dobili su specijalistica fizikalne rehabilitacijske medicine dr. Ranka Popovac Škoda, novinar Mario Bukvić i Policijska uprava dubrovačko-neretvanska. Nagrade su dodijeljene na svečanosti koja se danas održala u organizaciji Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika u suradnji s Udrugom "Poseban prijatelj".

Dr. Ranka Popovac Škoda zahvalila se svim svojim suradnicima, dok je novinar Bukvić kazao kako vidi da zna sve manje o ovoj tematici što se više s njom bavi. U ime PU DNŽ nagradu je preuzeo načelnik Ivan Pavličević, koji je kazao kako na sreću ima osobe s posebnim potrebama u svojoj obitelji, dodajući da je posebno osjetljiv kad se oni koji nemaju invaliditet parkiraju na mjesta namijenjena osobama s invaliditetom.

Također, ovom prilikom ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić predstavio je rad Poliklinike za zaštitu mentalnog zdravlja, a nazočnima se obratila i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, ističući kako Grad Dubrovnik želi olakšati život osobama s invaliditetom koliko je to moguće.

- Dobivamo pohvale, ali nisam najzadovoljnija s onim što radim. Moramo i može više. Recimo iscrtati nova parkirna mjesta za invalide ili ugraditi nove zvučne signalizacije na semafori,ma. - izjavila je Tepšić. zaključivši kako će dogodine u proračunu biti osigurano pet milijuna kuna za potporu osobama s invaliditetom.

V.S.