lausnekretninebanner

Nedjelja, 25 Studeni 2018 20:20

Tužni primjeri Miošića i Garbina pokazuju gdje je zapela demokracija u Hrvatskoj

Piše:
Dubravko Garbin i Igor Miošić Dubravko Garbin i Igor Miošić

Svi oni koji ne vjeruju u jednu ideju i nisu vaši istomišljenici zapravo su – ološ?! Naime, o ološu je govorio nekadašnji gradski vijećnik Igor Miošić, inače član skupine koja nije imala hrabrosti osnovati stranku pa se kriju iza nekakvih inicijativa i tko zna čega pod nazivom „Srđ je Grad“. On je na svojem Facebooku prenio napis koji govori o stranačkim rejtinzima, osvrnuvši se posebno na HDZ, pojasnivši zašto on smatra da HDZ-u ne pada rejting…

Politički poučak po Miošiću tako glasi da je HDZ "otporan na sve afere jer ološ bira ološ".

"Statistički, HDZ na vlasti drže indiferentni", napisao je Miošić.

Izazvalo je to reakciju gradonačelnika i šefa dubrovačkog HDZ-a Mata Frankovića koji se pak u svojoj Facebook objavi zapitao je li to znači i da je njegova obitelj ološ zato što glasa za HDZ.

U biti, Frankoviću je tu bilo lako odgovoriti, kao što je uvijek lako odgovoriti na tuđi govor mržnje. Jednostavno, Franković se povodio za onim kako je čovjek odista najveći kad je najmanji te je bez nekih prepiranja stvari sveo na bit stvari, na one koji izgleda mrze sve one koji ne razmišljaju kao i oni. Napisao je Franković tu i kako je Miošić srednjoškolski profesor.

Izazvao je ovaj okršaj na dubrovačkom političkom nebu i dosta pozornosti. Evo, Miošićeve riječi komentira i Sanja Putica na nacionalnim portalima, oglasio se i sam Miošić koji je nakon Frankovićevih riječi pobrojao afere HDZ-a. Oglašavaju se i usputne figure. Tako primjerice Dubravko Garbin iz dubrovačkog Živog zida na Faceboku, ispod napisa portala Dubrovnikpress.hr, naslovljenog "Franković reagirao na Miošićevu objavu na Facebooku: Je li moja obitelj ološ samo zato jer glasa za HDZ?", napisao: "Odgovor je potvrdan". U biti, tu se već radi o vrlo ružnim konstrukcijama uz koje se tako vrijeđaju članovi gradonačelnikove obitelji.
screengarb

Svaki političar u trenutku kad je ušao u politiku mora biti spreman da će mu se na plakatu nadopisivati svašta. I to je u redu, spada to pod takozvane demokratske silnice. Međutim, već je druga stvar vrijeđati članove obitelji, u ovom slučaju Mata Frankovića, sutra nekoga drugoga.

Problem je u tome što Miošićeve riječi, dakle, tako vjerno opisuju dubrovačko i hrvatsko političko stanje, potpuno nerazumijevanje demokratskih procesa od onih koji zazivaju vladavinu i participaciju naroda što „srđevci“ redovno rade.

Uostalom, za početak, radi se o grubom uopćavanju. Ne treba biti advokat HDZ-a za takvo što zaključiti, a njezine glasače svesti na pojam ološa spada pod jednoumlje. Po toj "demokraciji po Miošiću" tako ispada da je doslovno svatko tko je u stanju dati svoj glas HDZ-u istinska ološ i tu eto priča treba stati. Takvim metrom, sutra će tako ološ biti i svi SDP-ovci ili HNS-ovci, itd.

Miošić i Garbin na svojim su tužnim primjerima pokazali gdje je točno politička zbilja u Hrvatskoj zapela. U protivljenju drugome zbog drugačijih stavova i vjerovanja. Točnije, u tmastom je, učmalom mraku.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020