Srijeda, 21 Studeni 2018 13:28

Program „Šarena zima u Uvali“ ocijenjen najboljom akcijom za djecu u Hrvatskoj

Program „Šarena zima u Uvali“ Grada Dubrovnika, u sklopu prošlogodišnjeg Dubrovačkog zimskog festivala, dobitnik je povelje za najbolju akciju za djecu u Hrvatskoj, za uspješno provedeni program. Povelja je Gradu Dubrovniku dodijeljena na godišnjoj svečanosti Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine - prijatelji djece“ održanoj u utorak u Zagrebu.

Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i općine - prijatelji djece“ čine predstavnici saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske, Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, Ureda UNICEF-a, Udruge gradova, Udruge općina, Hrvatske zajednice županije i koordinatora iz gradova i općina.

Edukativni i zabavni program u Uvali Lapad u suradnji s partnerima osmišljava i koordinira Upravni odjel za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika. Od prošle godine „Šarena zima u uvali“ integralni je dio Dubrovačkog zimskog festivala,  a Središnji koordinacijski odbor akcije Gradovi i općine - prijatelji djece ocijenio ga je kao iznimno bogatog i raznovrsnog. Sve radionice bile su dobro posjećene, jednako kao plesni i dramski dio programa.

„Šarena zima u Uvali“ ove godine bit će još bogatija s raznovrsnim programima za najmlađe te uz neizostavno klizalište i posebnu atrakciju programa - adventski vlakić.

Grad Dubrovnik pristupio je akciji "Grad/općina - prijatelj djece" 25. travnja 2000. godine. Titula „Grad Dubrovnik - prijatelj djece” dodijeljena je Gradu Dubrovniku 4. veljače 2006, priznanje koje se dodjeljuje gradovima u Hrvatskoj koji u potpunosti ostvaruju prava i potrebe djece, poštujući načela Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta.

DPP

frendy250

fabrio banner 250 2019

italiana banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019