Nova prometna regulacija u Vukovarskoj

Od ponedjeljka, 21. siječnja, od 9 sati vrijedit će nova prometna regulacija u Vukovarskoj ulici, a koja se odnosi na režim ulaska, odnosno izlaska iz FINA-e. Dakle, od ponedjeljka ulaz i izlaz za…
Siječanj 19, 2019

Jugovi plivači na primanju u Gradu

Povodom velikog uspjeha na Zimskom prvenstvu Hrvatske za dobne skupine seniora, mlađih seniora, juniora i mlađih juniora u Rijeci, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo…
Siječanj 19, 2019

italiana banner 2019  marketingdbkpress416

Župan Dobroslavić na konferenciji „Pomorski nadzor na Mediteranu“

Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u radu konferencije „Pomorski nadzor na Mediteranu“ koja se u organizaciji talijanske regije Abruzzo održava u L’Aquili. U pozdravnom dijelu konferencije župan Dobroslavić govorio je uz predsjednika Europskog parlamenta…
Siječanj 19, 2019

U rekonstrukciju javne rasvjete u Zatonu uloženo pola milijuna kuna

U naselju Zaton-Bunica izvršena je ugradnja nove te djelomična rekonstrukcija postojeće javne rasvjete. Posljednja je to investicija u sustav javne rasvjete Grada Dubrovnika. Ukupno su izvedena 33 stupa visine četiri metra, tri stupa visine pet metara, a…
Sij 18, 2019

Subotnja kava u Galeriji uz „Dva pogleda unatrag” Toma Gusića

Umjetnička galerija Dubrovnik u subotu, u 10 sati, organizira stručno vodstvo kroz aktualnu veliku retrospektivnu izložbu „Dva pogleda unatrag“ umjetnika Toma Gusića u sklopu programa „Subotnja kava u Galeriji“. „Subotnja kava u Galeriji“ prepoznatljiv je i…
Sij 18, 2019

aerodrom350

sanitat banner 2019 radnovrijeme

fabrio banner 350 2109

reklama more 350 2019

festa gala 16012019

Petak, 09 Studeni 2018 14:33

Franković: Volim životinje, neopravdano sam bio napadnut zbog azila; Nikolić: Sličite na Andra!

Rasprava o azilu za pse nastavila se i tijekom rasprave o Prijedlogu polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Dubrovnika za prvo polugodište 2018. godine. Vijećnik Ljubo Nikolić spočitao je gradonačelniku njegov odnos prema volonterima društva za zaštitu životinja, koje zapravo brine o psima u azilu na Žarkovici. Nakon što je pitao gradonačelnika što bi bilo da nema tog Društva, predložio je Frankoviću da razgovara s predstavnicima Društva za zaštitu životinja.

- Vi kao vođa imate na to pravo, a Društvo spašava Grad. - rekao je Nikolić.

Franković mu je odgovorio kako nije u poziciji da ima osjećaje prema bilo kome, ali i dodao kako je Grad partner svima te da je sa svima spreman razgovarati pa tako i s predstavnicima Društva.
- Kad su preko vas tražili sastanak, sjeo sam i razgovarao i rekao da je Tomislav Tabak direktor Sanitata i kontakt te da njega zovu i da će im on pomoći, a kad su ga zvali, pomogao je. Ne zna Tabak treba li gore 100 kućica, ako treba 200 kupit ćemo 200, ali ne može to Tabak znati ako mu nitko nije rekao. Svjesni smo zadaće koju obavljaju volonteri, ali nekad mi se čini da se tekstovi priređuju na način da se Grad pita pet do podne je li voljan pomoći. Mi još nismo ni odgovorili na upit, a već izađe tekst da je gore sve u ruševinama, raspada se, a Grad ne želi pomoći. Ako smo bili spremni pomoći prošle godine, spremni smo i ove i sve dok se ne završi gradnja azila. - rekao je Franković, istaknuvši kako je puno puta bio neopravdano napadan zbog azila.

- I ja sam išao gore i potpuno sam neopravdano bio napadnut, a nikome nisam ništa loše rekao. Spreman sam pomoći, ali nisam ja taj koji rješava problem. - kazao je Franković.

Osvrnuo se i na hranu za pse, na koju izgleda volonteri često imaju pritužbe.
- Govorili ste o iznosu novca koji je Grad izdvojio za hranu za pse. Ne dajemo im novce nego materijal i hranu u tom iznosu. U trenutku kad su rekli da hrana ne valja, a bile su palete i palete hrane koju nisu htjeli davati psima jer su tvrdili da ne valja, mi smo tu hranu poslali na analizu i pokazalo se da valja, ali smo je promijenili, sjeli s dobavljačem i promijenili hranu i ne može se reći da smo mi ustanova koja bilo koga mrzi, ali ne možete biti partner ako nekoga stalno napadate i prozivate. Mato Franković mrzitelj životinja, Andro Vlahušić mrzitelj životinja. Ja životinje volim. Imali ste problema s Vlahušićem pa sad imate sa mnom, a vi ste jedini ispravni pa se treba zapitati je li to tako.- rekao je Franković.

Nikolić je Frankoviću spočitao kako mu nije potrebno sličiti na Andra Vlahušića.

-Vaš prethodnik se uvijek dičio time kako je grad profitabilan. Sličite na Andra, a to vam ne treba jer nije grad taj koji treba raditi na profitu, rezultat uspješnosti ove uprave je koliko građani smatraju da je ona njihov dobar servis. - kazao je Nikolić, kojemu je Franković odgovorio kako nije puno toga pokupio od Vlahušića.

- Ako vas podsjećam na Vlahušića, možda je to zbog dugogodišnje suradnje pa sam onda malo i pokupio od njega, nadam se da nisam puno. - rekao je Franković.

Na problematiku pasa u azilu na Žarkovici osvrnuo se i Rikard Rossetti (DUSTRA), istaknuvši kako bi se umjesto o kučkima na vijeću više trebalo raspravljati o ljudima.

- Jednostavno stalno govorimo o kučkima, a vrlo malo o ljudima. Nikad nisam čuo raspravu o ljudima u Visu II, ali kučki su non-stop na tapetu. Trebalo bi da se malo za njih pobrinu Konavle, Župa i Primorje. Kučke treba staviti u realne okvire. By the way, Beč ima 350 kučaka u azilu, a to je grad od 2,5 milijuna stanovnika. - kazao je Rossetti.

Podsjetimo, o gradonačelnik Franković još ranije danas na sjednici Gradskog vijeća govorio je o azilu za životinje, o čemu više možete pročitati OVDJE.

N.Metković