lausnekretninebanner

Četvrtak, 18 Listopad 2018 11:43

Franković uz informatizaciju gradske uprave: Službenici koji ne budu služili dobit će otkaz, u nas će vam biti kao u privatnika

Piše:

Grad Dubrovnik krenuo je u projekt poboljšanja svog informacijskog sustava. Tim povodom gradonačelnik Mato Franković i direktorica Sektora korporativne prodaje HT-a Marijana Bačić sklopili su Okvirni sporazum za nabavu integralnog informacijskog sustava za upravljanje dokumentima. Cijeli sustav planira se uvesti kroz naredne dvije godine. Riječ je o poslu vrijednom 4.2 milijuna kuna (bez PDV-a) za kojeg je putem javnog natječaja odabrana Zajednica ponuditelja Hrvatski telekom d.d. i Dokument it d.o.o.

Radi se o sustavu koji će Gradu Dubrovniku omogućiti sustavno praćenje, procesuiranje, obradu i arhiviranje svih dokumenata koji ulaze u administrativni sustav Grada. Također, omogućit će i građanima uvid u tijek postupka kojeg vode s Gradom, u kojoj je fazi rješavanja i koji službenik rješava pojedinu fazu predmeta. Nakon informatizacije svakoga pojedinog postupka, odnosno svakoga predmeta koji se po tome postupku vodi, sve informacije će biti vidljive na Portalu za građane, koji će postati centralno mjesto za svaku interakciju između Grada i građana.

- Danas je iznimno važan dan za Grad Dubrovnik. Ponosni smo na to jer je odabrana renomirana tvrtka koja jamči garanciju kvalitete. Krajnji cilj je transparentnost svih postupaka Grada Dubrovnika. Ovo je proces, proces će uzeti vremena, Grad Dubrovnik je imao prilično loše posložen kompjuterski sustav, a u budućnost će to biti bolje, povećat će se brzina i protok informacija i osigurat ćemo tako mjerljivost službenika. Nema više priče koliko je tko radio, sve će biti jasno izmjereno. To će vam biti kao u privatnika, to želim da bude. - kazao je Franković, dodajući da je uloženo i milijun kuna u sustav kontrole radnog vremena, ali i u video nadzor u cilju podizanja sigurnosti.

- Priča se da su gradski službenici uhljebi, vjerujem da oni to nisu. Tu ima vrijednih ljudi, možda niski postotak onih koji manje rade na poslu. Ovako ćemo sve njih moći ocjenjivati i pravičnije stimulirati. - dodao je Franković.

Kazao je kako je cilj i da gradska uprava bude efikasnija.
- Nije cilj gomilati gradsku upravu iako su me zbog zapošljavanja prozivali. Mi smo samo iz EU fondova uprihodovali 80 milijuna kuna. To je proračun Konavala. Garantiram vam da će do kraja mog mandata prihod biti 700 milijuna kuna. U određenim fazama trebate više ljudi. Dolazim iz realnog sektora gdje je jasno mjerljiv trošak zaposlenih na ukupan prihod koji se ostvaruje. Mislim da je to najrealniji pokazatelj kojim bi se trebalo voditi. - objasnio je Franković.

Na pitanje što će biti sa službenicima za koje se utvrdi da ne rade dobro svoj posao, Franković je odgovorio kako će ih se "upozoriti na iskrivljeno ponašanje".
- Od službenika tražim da rade. Sami nazivnik službenik znači služiti. Nas plaćaju građani Grada Dubrovnika. A ako ne služe bit će upozoreni pisano, onda će se ići prema sustezanju plaće, a ako i to ne bude urodilo plodom onda će se ići u postupak otkaza. To je zakonski utemeljeno. - zaključio je Franković.

Direktorica Sektora korporativne prodaje HT-a Marijana Bačić rekla je kako je Grad Dubrovnik predvodnik u provedbi strategije pametnog grada i digitalizacije, kazavši kako se već vide rezultati takvog promišljanja u samom Gradu.

Potpisivanju ugovora nazočili su i pročelnica UO za poslove gradonačelnika Marijeta Hladilo i Renato Totić iz Hrvatskog Telekoma.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250