Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 17 Listopad 2018 14:45

Više neće biti velike buke na gradilištu studentskog doma, do kraja mjeseca gotovi radovi na iskopima

Piše:

Na sastanku Projektnog savjeta za izgradnju studentskog doma u Čokolinu zaključeno je kako se izgradnja završiti u roku. Više o samom sastanku, odnosno donesenim zaključcima za portal Dubrovnikpress.hr rekao je voditelj projektnog tima za izgradnju studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku Marko Potrebica, koji je naglasio da će uskoro prestati i buka uz radove.

U projektnom savjetu su župan Nikola Dobroslavić, dubrovački gradonačelnik Mato Franković, rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof.dr.sc. Nikša Burum, predsjednik Studentskog zbora Jakša Ćebo i predsjednik Upravnog vijeća Studentskog centra dr. sc. Nikša Koboević.

- Prema Investicijskoj studiji koju smo napravili dužni smo se sastajati kako bi institucije koje sudjeluju u izgradnji doma izvijestili kako idu radovi. Dotaknuli smo se one kiše koja nas je omela u izvođenju radova, međutim druga dinamika ide dobro i ne procjenjujemo da će određeni zastoj zbog kiše rezultirati kašnjenjem same izgradnje. - rekao je Potrebica.

- Očekujemo da će studentski dom biti završen do sredine listopada iduće godine. Međutim, treba razlikovati završetak radova i samog otvaranja objekta. Naime, postoji i faza opremanja, a za što ćemo raspisati natječaj. Stoga, mi ćemo probati i da postupak opremanja doma ide paralelno sa završetkom radova, ali ne možemo obećati i da će u listopadu dom biti otvoren. - dodao je Potrebica.

- Inače, gradonačelnika Frankovića je zanimalo koliko će trajati iskopi, to je važno radi susjedstva i buke. Oni su skoro 80 posto završeni, završit će do kraja mjeseca kad više neće biti tolike buke. Zahvaljujemo susjedima na razumijevanju, oni su podnijeli najveći teret. - zaključio je Potrebica.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 145.953.475,35 kuna (bez PDV-a), a najvećim dijelom se financiraju iz bespovratnih sredstava Europske unije, iz Europskoga fonda za regionalni razvoj, i to u okviru operativnoga programa „Konkurentnost i kohezija (2014.-2020.)“. Projekt sufinancira Grad Dubrovnik s 30 milijuna kuna, Dubrovačko-neretvanska županija s tri milijuna kuna i Ministarstvo znanosti i obrazovanja s 15 milijuna kuna.

Studentski dom trebao bi na četiri kata raspolagati s 254 sobe odnosno 503 kreveta te ostalim sadržajima.