lausnekretninebanner

Utorak, 16 Listopad 2018 16:48

Gradonačelnik Franković obišao video nadzorni centar: Cilj je ubrzati protočnost prometa

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković danas je obišao video nadzorni centar u prostorima Upravnog odjela za promet. Riječ je o centru gdje se projiciraju snimke sustava video nadzora javnih površina u Gradu Dubrovniku. Sustav se sastoji od preko stotinu kamera raspoređenih na 48 najfrekventnijih mjesta u gradu. Uz Grad Dubrovnikkorisnik je i PU DNŽ, a sustav služi za kontrolu i kažnjavanje nepropisnog parkiranja i praćenje stanja u prometu te povećanje sigurnosti, suzbijanje kriminaliteta i otkrivanje počinitelja.

- Grad Dubrovnik je uložio značajna financijska sredstva u sustav videonadzora na području cijelog Grada Dubrovnika. Sad smo vidjeli segment upravljanja prometom, još ćemo imati segment komunalnog redarstva koji nadzire sva igrališta u Gradu Dubrovniku i segment Čistoće koji nadzire odlagališta otpada. U ovoj sobi osim prometnih redara sjedat će tako i komunalni redari koji će imati uvid u kamere kako bi intervenirali i upozorili naše sugrađane i goste Grada na eventualne nedopuštene radnje. CIlj nije kažnjavanje, nego i ubrzavanje prometa, bolja protočnost i kontrola. U konačnici tek ide kažnjavanje. - rekao je Franković.

Pročelnik UO za promet Đuro Šutalo kazao je kako je za projekt izdvojeno 230 tisuća kuna s PDV-om. Dodao je kako će svi prometni, kasnije komunalni redari raditi na projektu prema rasporedu kako to odluči njihov voditelj.

V.Salvia

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250