lausnekretninebanner

Utorak, 16 Listopad 2018 16:33

Franković: Samo bi lud čovjek dopustio gradnju na Petki

Samo bi potpuno lud čovjek dopustio gradnju na Petki, to nikome ne bi palo napamet pa neće niti meni, riječi su kojima je danas dubrovački gradonačelnik Mato Franković prokomentirao najavu investitora kako bi "u dogovoru s Gradom gradili u dijelu Petke koji je do prije nekoliko godina bio građevinska zona". Zemljište u Park šumi Velika i Mala Petka kupila je tvrtka Plavi projekt za devet milijuna kuna.

- Pročitao sam kako se investitor poziva da je to bilo građevinsko zemljište, ja sam to isto provjerio, to nije istina. Tamo se građevinsko zemljište nikad nije nalazilo, tako će ostati u budućnosti. - rekao je Franković, koji je odgovorio na pitanje može li po tom pitanju očekivati određene pritiske.

- Postoji investitori raznorazni, postoje raznovrsne vrste pritisaka, ali postoji i odgovornost prema građanima. - kazao je Franković.

- Nije mi se nitko obratio. Imali smo ponudu na stolu da kupimo zemljište, ali smatrali smo da za to nemamo dovoljno novca s obzirom na financijska sredstva koja su nam potrebna za investicijski ciklus kojega provodimo. Istovremeno, zašto bi kupili zemljište da bi sami sebe branili? Od čega? Zna se tko donosi Prostorni plan Grada Dubrovnika. Možemo samo sami napraviti grešku, sami se ubiti. To nikome nije u interesu. Petka ostaje zelena zona, pluća grada Dubrovnika. Gore ima i boćarsko igralište, možda ljudi žele investirati u sport. - zaključio je gradonačelnik Franković.

V.Salvia

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250