lausnekretninebanner

Utorak, 16 Listopad 2018 14:22

Doznajemo: Mirjana Kaznačić povukla kandidaturu, Nikolina Soko ostala jedina kandidatkinja za ravnateljicu OŠ Lapad

Piše:

Sve bi trebalo biti jasno oko igre prijestolja u Osnovnoj školi Lapad. Naime, danas je održan Školski odbor, a poslije kojega je jasno da je ostala važeća samo kandidatura donedavne gradske vijećnice Nikoline Soko.

Naime, aktualna ravnateljica OŠ Lapad Mirjana Kaznačić, kako doznaje portal Dubrovnikpress.hr, pismeno je povukla svoju kandidaturu. Naime, u kuloarima se govorilo kako ona nema potrebne uvjete, a sama Kaznačić je za portal Dubrovnikpress.hr u petak izjavila kako će "Školski odbor odlučiti o tome ima ili ona ili nema potrebne kvalifikacije za voditi ovu školu". Međutim, njena prijava naposljetku je povučena.

Špekuliralo se kako se za ravnatelja kandidirao i bivši ravnatelj Centra za rehabilitaciju Josipovac. Dapače, govorilo se o tome među nastvaničkim osobljem ove škole, ali njegova prijava na kraju ipak nije pristigla.

Stoga, jasno je kako bi Nikolina Soko, inače profesorica u Osnovnoj školi Ivana Gundulića, koja je sad jedini kandidat, nakon što prođe natječajni postupak trebala od 1. prosinca postati čelna osoba lapadske škole.

Školski odbor OŠ Lapad čini sedam članova. Tu je po troje predstavnika osnivača (Dolores Grilec, Nikola Babić, Alida Adolšek), dvoje predstavnika iz reda nastavnika i stručnih suradnika (Margarita Milat, Luce Baule) te po predstavnik roditelja (Maja Gržunov Butjer) i radnika (Lucija Vujica).

Također, preostaje još i glasanje, kako svih profesora i djelatnika škole, tako i roditelja, no jasno je kako bi u ovom slučaju samo glasanje trebalo biti tek "pro forme".

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250