lausnekretninebanner

Nedjelja, 16 Rujan 2018 13:08

Dobilo se samo nekoliko sati nesvrsishodnog palamuđenja više

Piše:

Sat i pol vremena uz raspravu kome će koji stol na Prijekome ili sat-dva rasprava o raznim izvješćima i imenovanja uz koja se obično ne kaže ništa. Sve je to dio sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća, što se moglo vidjeti i na posljednjoj, koja se održala u ponedjeljak.

Recimo, drugačije bi to bilo da se može doći do nekog kompromisa, uz koji bi se moglo istinski stvari promijeniti. Međutim, konkretno dubrovačka oporba iz dva razloga do makar i "male pobjede" nije u stanju doći. Stvar je u raspršenosti, činjenici da oporba ne djeluje homogeno evo i nakon više od godinu dana od lokalnih izbora.

Sve to skupa ne znači da se pitanja ne trebaju postavljati, odnosno kako se to popularno reče, biti onaj nekakav korektiv. Jasno, treba "kopati", inzistirati jer samo davanje sebe građani na koncu i mogu prepoznati na sljedećim izborima.

Ali, ipak sjednice Gradskog vijeća u praksi nisu ništa drugo nego neučinkovite i nesvrsishodne. Do rečenog kompromisa nije moguće doći iz jasno opisanih razloga, a ono što bi trebala biti platforma koja može poslužiti kao određeni lakmus papir kotiranja u javnosti, pretvoreno je u jalovi blatnjavi prostor.

Oporba je takva kakva jest. Predsjednici SDP-a i HNS-a Jadran Barač i Miho Obradović još se uče mnogim političkim postulatima pa zato zaslužuju i određenu amnestiju, dok se za ostatak oporbe eto niti ne zna jesu li u oporbi ili su izvan nje, što vrijedi za sve ostale osim HSS-ovog Vida Bogdanovića, za kojega je dojam da mu se jednostavno ne da, posebice ljeti. Uglavnom, opće je to mjesto problema koje definira stanje u cijeloj državi, a uz koje je tako prirodnije pokušavati se približiti toplini vladajućih skuta, umjesto da se pokuša nametnuti svoj put.

Mlitavost sjednica još je veća otkako počinju od 11 sati, budući da završavaju praktički u isto vrijeme kao i prije, a dobilo se samo nekoliko sati nesvrsishodnog palamuđenja više.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250