lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 10 Rujan 2018 20:31

Mihaela Skurić nova ravnateljica ZOD-a, Potrebica kaže da je Carević Peković bila u sukobu interesa

Piše:

Nova ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika je Mihaela Skurić, koja inače u ZOD-u radi kao viša savjetnica za poslove pripreme i nadzora. Odlučila je to vladajuća većina na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. O imenovanju Skurić, koja se inače natjecala na Nezavisnoj listi Konavle na platformi MOST-a na lokalnim izborima za konavosko Općinsko vijeće 2017. godine, prvi je pisao portal Dubrovnikpress.hr.
Predsjednik Odbora za izbor i imenovanja i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica dosadašnju ravnateljicu Carević Peković spomenuo je kroz ozbiljan kontekst sukoba interesa, spominjući poslove njezinog supruga Željka Pekovića.

- Koji su prigovori na rad gospođe Peković i zašto smatram da nije dobro da dobije drugi mandat? Sukob interesa je razlog. Knežev dvor, Katedrala, Lazareti su projekti njezinog gospara koje je gurao kroz Zavod za obnovu Dubrovniku. Imate Lazarete, projektant je njezin suprug. Kad sam vidio da su neki eminentni profesori stali u obranu Ive Carević Peković, malo sam se pokolebao. Onda sam vidio da neki od njih imali 89 tisuća netto razloga, odnosno 50 tisuća netto razloga da je podrže. Drugi razlozi su narušeni odnosi s konzervatorima i nekim drugim ustanovama bitnima za obnovu spomeničke baštine.- rekao je Potrebica.

Vijećnik SDP-a Jadran Barač ga je pitao zašto onda nije prijavio to o čemu govori, kazavši da se tu radi o kaznenom djelu. Potrebica mu je odgovorio da to što on priča nije tajna.

Za vrijeme rasprave došlo je do prepucavanja između gradonačelnika Mata Frankovića i SDP-ova vijećnika Jadrana Barača. Naime, Barač je podsjetio vijećnike i gradonačelnika na sve pozitivne projekte dosadašnje ravnateljice Ive Carević Peković, kazavši i da se aktualna gradska uprava promovirala uz rad Carević Peković. Rekao je da se ovim imenovanjem šalje loša poruka mladima, ističući "kako se poručuje mladima podobnost važnija od sposobnosti".

Gradonačelnik Franković je rekao kako "Barač ne poznaje materiju čim spominje projekt obnove Lazareta jer je tu Grad, a ne ZOD nositelj projekta". Dodao je i kako je treća prijavljena kandidatkinja Sanja Krželj članica HDZ-a, dodajući kako očito politička podobnost nije razlog ovog imenovanja.
- Ovdje nitko nikoga nije smijenio. Mihaela Skurić je kvalificirana da bude ravnateljica ZOD-a. To zašto vama smeta je nešto drugo. Prijedlog Odbora za imenovanja je jasan. Ali, vi ste sve promašili. Ne možete zabiti gol da je šest praznih bara ispred vas. - dodao je Franković, kazavši i da je jak SDP potreban u državi i Gradu, preciziravši da je njemu žao što to nije tako.

Rekao je i "kako bi njemu bilo nedopustivo da svom bratu daje poslove", ali i kazao kako mjesta za Ivu Carević Peković i dalje ima u ZOD-u".

Ipak, sukus stvari iznio je DUSTRA-in Rikard Rossetti.
- Spominjemo politička imenovanja. Što bježimo od toga. Ovo je političko tijelo. Tu su politička imenovanja. Good bye. - zaključio je Rossetti.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250