lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 10 Rujan 2018 13:23

Franković: Trebinjcima ne da ne pada na pamet isprika nego ne daj Bože da im padne na pamet nešto drugo

Piše:

Moj stav po pitanju Trebinja je jasan, ne samo moj nego i svih mojih prethodnika, neki su dijelom lutali, ali većini je bio jasan, rekao je na sjednici Gradskog vijeća dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Pitanje odnosa s Trebinjem aktualiziralo se kroz prepucavanja je li v.d. ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Marin Ivanović trebao ići u Trebinje na otvorenje izlože Atanasija Popovića i je li prilikom otvorenja te izložbe trebao zazivati suradnju između dva grada dok se iz Trebinja službeno ne ispričaju Dubrovniku.

- Službene suradnje Grada Dubrovnika i naših institucija s Trebinjem i njegovih institucija nema dok ne uslijedi isprika. To je jasno, to je tako već dugo, dugo godina. Nemam ništa da ljudi idu gore, komuniciraju s Trebinjcima, to je stvar osobne želje. Nemam ništa protiv toga. Nikad nisam bio u Trebinju i nemam razloga da idem. - objasnio je Franković.

- Mislim da je oko njihovog ponašanja sve jasno. Vidimo i po portalima da njima ne pada na pamet isprika. Ne da im ne pada na pamet isprika nego ne daj Bože da im padne na pamet nešto drugo. To im može pasti na pamet puno prije nego isprika. Ali, naša politika je uvijek bila da smo korak iznad i po tom pitanju stranke su bile unisone, zašto se to promijenilo ne znam. Ali, evo sad se ne mogu nego prisjetiti činjenice da je predsjednik Srbije jučer rekao da se u Kninu nikad nije vijorila šahovnica. Moramo znati kontekst vremena, kontekst tenzija, mi smo hrvatski Grad, europski Grad i s takvima želimo surađivati. Ne vraćati se u prošlost, osim kad se radi o pitanju isprike. - zaključio je gradonačelnik Franković.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250