lausnekretninebanner

Nedjelja, 09 Rujan 2018 12:47

Ne vrši nuždu dok Lille, s dva L, jede

Piše:

Nisu baš svi bili oduševljeni zbog sinoćnjeg koncerta Lidije Bačić koji se održao uz Grušku noć. Osim onih koje ne gusta taj tip muzike, neki su ostali razočarani iz vrlo praktičnih razloga, koji uglavnom imaju veze s njihovim mjehurom, odnosno zato što zbog Lidije Bačić eto nisu mogli na WC, što dakako nikako ne služi na čast organizatora.

Naime, za vrijeme stanke, koja je "nota bene" trajala skoro pa sat vremena, Lidija Bačić je jela u restoranu Zrinski, koji inače djeluje u sklopu Hotela Gruž, trgovačkog društva u većinskom vlasništvu Grada Dubrovnika. Međutim, poslužilo je nju osoblje u zasebnom dijelu restorana, ogradivši tako taj dio od ostatka restorana pa tako tom separeu ostali gosti restorana nisu mogli prići. Problem je u tome što se u tom dijelu Zrinskoga nalaze i jedini zahodi.

Stoga, svi gosti restorana koji su htjeli na WC, a jasno, na Gruškoj noći bilo ih je izuzetno puno, to nisu mogli, odnosno bili su spriječeni pristupiti od strane osoblja. Kako se malo i popilo, došlo je tu i do skoro incidentnih situacija, ali srećom ostalo je sve na buci i galami. Jasno, gosti imaju apsolutno pravo jer su cijelu noć naručivali pića u Zrinskom, a uskraćena im je osnovna usluga. Najsmješnije, ujedno i najtragičnije u cijeloj situaciji je što je jedna od djelatnica restorana rekla gostu da mu ona ne može pomoći i da on pođe u - park. Pak, drugoj gošći je rečeno da ode u susjedni restoran Porat.

Situacija u kojoj, dakle, zvijezda Gruške noći večera, a zbog čega desetine gostiju ne može prići WC-u definitivno ne služi na čast ovom restoranu, kao niti organizatorima, dubrovačkoj Turističkoj zajednici i Gradu Dubrovniku. Nešto kasnije, kad se valjda vidjelo da se pretjeruje, gosti restorana ipak su pušteni na zahod, jedan po jedan, uz asistenciju zaštitara, kako se njeno veličanstvo Lidiju Bačić Lillu, s dva L, valjda ne bi previše uznemirilo.

No, treba reći kako je Lidija Bačić za ovu situaciju najmanje kriva, osim što samo njeno pjevanje također može tjerati na nuždu, već su krivi oni koji su ovakvo što dopustili. No, ima to dublje društvene konotacije, uz koje u cijelom hrvatskom društvu eto postoje nedodirljivi uz čije prisustvo se jednostavno ne pazi na osnovna prava drugih. Jasno, uz pripadajuću neorganizaciju i šlamperaj, koji se tako jasno očituju i u ovoj situaciji koja bolno točno prikazuje hrvatsku svakodnevicu.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250