lausnekretninebanner

Petak, 07 Rujan 2018 14:36

Vučković Matić: U Gradskom vijeću bit ću na raspolaganju svim sugrađanima bili oni lijevo ili desno

U Gradskom vijeću bit ću na raspolaganju svim sugrađanima, rekla je potpredsjednica dubrovačkog HNS-a Marina Vučković Matić, koja će u ponedjeljak prisegnuti kao nova dubrovačka gradska vijećnica. Vučković Matić će u Gradsko vijeće ući umjesto nedavno preminulog akademika Nenada Vekarića.

- Bez obzira na preferencije građana, bilo oni lijevo ili desno, bit ću na raspolaganju svim građanima. - rekla je Marina Vučković Matić.

Inače, tema konferencije za novinare bila je uvođenje eksperimentalne provedbe kurikularne reforme.

- Sjećamo se prosvjeda na kojima su građani izrazili nezadovoljstvo obrazovnim sustavom. Vrištali je s transparenata da se obrazovanje vrati struci. Pisalo je na transparentima i da naša djeca nisu ni desno ni lijevo. HNS je prepoznao potrebu da se promjene naprave u obrazovanju i odlučio je preuzeti odgovornost. Dao je povjerenje nestranačkoj ministrici Blaženki Divjak i ona je odlučila vratiti obrazovanje struci. U našoj županiji su tri škole u kojima se provodi eksperimentalna kurikularna reforma. U Gradu je to Osnovna škola Ivana Gundulića, a na Korčuli OŠ Blato i Srednja škola Vela Luka. - objasnila je Vučković Matić.

- Veliki zaokret je to u obrazovanju. Torbe su lakše, eksperimentalni program se implementira, nove su smjernice u obrazovanju. Manje toga se uči napamet, a nastavnici se dodatno educiraju te su se stavili na raspolaganje novim generacijama. Iskorak je to za obrazovanje sve naše djece, no treba znati da je ovo još uvijek eksperimentalna provedba. Sva iskustva će se moći implementirati dogodine kad bi sve škole trebale raditi po novom programu. Naša djeca zaista nisu ni desno ni lijevo već su naša. I moramo raditi za dobrobit naše budućnosti i zato idemo naprijed u provedbi eksperimentalne kurikularne reforme. - zaključila je potpredsjednica dubrovačkog HNS-a Marina Vučković Matić.

V.Salvia

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250