lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 03 Rujan 2018 16:15

Mostovka Mihaela Skurić bit će izabrana za novu ravnateljicu Zavoda za obnovu Dubrovnika

Piše:

Viša savjetnica za poslove pripreme i nadzora Zavoda za obnovu Dubrovnika Mihaela Skurić bit će izabrana za novu ravnateljicu ove ustanove. Naime, kako neslužbeno doznaje portal Dubrovnikpress. hr, Odbor za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Dubrovnika na današnjoj sjednici odlučio se upravo za Skurić. Ostale prijavljene kandidatkinje bile su sadašnja v.d. ravnateljice Zavoda za obnovu Iva Carević Peković te viša savjetnica za poslove pripreme i nadzora Sanja Krželj.

Članovi ovog Odbora su HDZ-ovi vijećnici Katarina Doršner, Blaž Pezo i Marko Potrebica, Mostov Maro Kristić te SDP-ov Jadran Barač. Većinom glasova, dakle, izabrana je Mihaela Skurić. Prema proceduri, prijedlog Odbora dostavit će se na suglasnost Ministarstvu kulture RH i mišljenje županu Nikolu Dobroslaviću, a po ishođenju istih uputit će se na Gradsko vijeće Grada Dubrovnika. Iako je potrebno ishodovati još mišljenja jasno je kako se ovdje može reći da je izbor Mihaele Skurić gotovo pa siguran, odnosno kako će ona biti izabrana za novu ravnateljicu ZOD-a na sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u ponedjeljak.

No, sve ovo sa sobom vuče određene konotacije koje znakovito kazuju o trenutnom dubrovačkom i hrvatskom ne samo političkom, nego i društvenom ozračju.

Podsjetimo, ovdje se radi o ponovljenom natječaju. Na prvotno objavljeni bile su se javile Iva Carević Peković i Sanja Krželj. Natječaj je poništen te je objavljen novi, u kojemu se recimo nije tražio program rada te koji je po svakoj svojoj značajki bio onako prikladniji za posao blagajnice u Pemu nego za čelnu osobu ZOD-a. Tada je bilo jasno da se tu radilo o očitom traženju „idealne“ treće osobe, koja je eto pronađena u liku i djelu Mihaele Skurić.

Možda je Skurić idealna osoba za voditi ZOD, to će se tek vidjeti, ali čemu onda silne pohvale sa svih stana Ivi Carević Peković o dobrom vođenju Zavoda za obnovu Dubrovnik? Očito, bilo je to samo mrtvo slovo na papiru. Jer, da nije tako, natječaj se ne bi poništavao i ne bi se tražila treća osoba koja iz ovih ili onih razloga više zaslužuje.

A zašto Skurić više zaslužuje? Mihaela Skurić natjecala se na Nezavisnoj listi Konavle na platformi MOST-a na lokalnim izborima za konavosko Općinsko vijeće 2017. godine. Kako je i Mostov Maro Kristić član Odbora, a kako živimo u društvu gdje je stranačka pripadnost ključna pri zapošljavanjima na javne funkcije, ne treba biti pronicljiv zašto se to većina odlučila upravo za Mihaelu Skurić.

Nelogično je čemu onda silna priopćenja Kristića i Dolores Lujić u kojima se proziva sadašnja gradska uprava, ali papir ionako svašta trpi. Ono što je jasno na ovom primjeru je da Most itekako kadrovira, kao što je i jasno kako je cijelo vrijeme na snazi dogovor s HDZ-om.

Ostaje samo za nadati se da će Skurić svoj posao obavljati dobro. I, ta nada je ono što je u cijeloj priči najžalosnije. Dakle, to što se potrebno nadati da se „ubolo“ s ovom ili onom osobom, a ne to što se startno radi o dobroj kandidatkinji ili kandidatu. Startno, eto, važna je samo stranačka pripadnost.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250