lausnekretninebanner

Subota, 01 Rujan 2018 13:19

Potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu vrtića Ciciban i Izviđač

Piše:

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar te direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš potpisali su danas ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu dječjih vrtića „Ciciban" i „Izviđač", ukupno vrijednih 1.5 milijuna kuna. Cijeli projekt obnove košta četiri milijuna kuna.

Također, potpredsjednik Vlade i ministar Štromar gradonačelniku Frankoviću uručio je odluke o dodjeli bespovratnih sredstava za sufinanciranje energetske obnove osnovnih škola Ivana Gundulića i Marina Držića.

- Ovo je nastavak započete suradnje. Već obnavljamo i podižemo energetsku učinkovitost za OŠ Lapad. Investicija je to vrijedna sedam milijuna kuna. Sad potpisujemo ugovore za još dva vrtića, a energetski će se obnavljati i dvije škole. Dakle, to je pet javnih objekata. Grad će nastaviti koristiti ova sredstva kako bi podizao energetsku učinkovitost svojih škola i vrtića. - rekao je gradonačelnik Franković.

Potpredsjednik Vlade i ministar Štromar rekao je više o ovim natječajima.

- Dakle, ukupna vrijednost obnove vrtića je četiri milijuna kuna, a Ministarstvo je osiguralo milijun i pol kuna. Što se tiče razlike, Grad će se moći prijaviti na druge fondove. Što se tiče osnovnih škola, samo energetska obnova OŠ Ivana Gundulića koštat će 7,8 milijuna kuna, a država će biti tu s 2,7 milijuna kuna. Interesantno je da potpisujemo ugovore dva dana prije početka školske godine. Jedne posebne školske godine budući da se nakon 20 godina uvodi reforma u obrazovanju To nije mala stvar. Mnogi su je htjeli provesti, odgađala se, a evo Vlada je došla do tog nivoa da će reforma ući u učionice. - objasnio je Štromar.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš kazao je kako Fond dobije prijave jedinica lokalne samouprave uz koje se istima teško može pomoći, ali i da dobije prijave dobro pripremljenih projekata. Dodao je kako Grad Dubrovnik spada u ovu drugu kategoriju.

Potpisivanju ugovora nazočili su zamjenik direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović, direktorica DURA-e Ana Marija Pilato, pročelnica UO za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž i pročelnik UO za izgradnju i upravljanje projektima Srđan Todorovski.

Također, ministar Štromar i direktor Ponoš potpisali su i ugovor s metkovskim gradonačelnikom Daliborom Milanom za projekt energetske obnove sportske dvorane u Metkoviću. Projekt je to vrijedan devet milijuna kuna.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250