lausnekretninebanner

Četvrtak, 30 Kolovoz 2018 14:11

Belka Elezović: HSLS je zaslužio ulazak u dubrovačko Gradsko vijeće

Piše:

Dogovor je bio da HSLS uđe u Vijeće neovisno o rezultatu izbora, zato jer između te dvije stranke postoji najveća sličnost u programima te HSLS nije konkurent HNS-u nego partner, rekla je za portal Dubrovnikpress.hr predsjednica dubrovačkog HSLS-a Belka Elezović.

Naime, HNS-ova Marina Vučković Matić ući će u Gradsko vijeće umjesto nedavno preminulog akademika Nenada Vekarića, koji je u ovom predstavničkom tijelu građana zajedno s Matijom Čale Mratović djelovao kao nezavisni vijećnik. I Čale Mratović i Vekarić su iz HNS-a izašli nakon što je ova stranka na državnoj razini koalirala s HDZ-om. Pošto je na zajedničkoj listi HNS-a i HSLS-a Elezović bila četvrta, dok je Vučković Matić bila 11., logično je pitati Belku Elezović je li očekivala ulazak u Vijeće.

- O našoj koaliciji pred lokalne izbore prošle godine dogovorili su se predsjednik HSLS-a Darinko Kosor i tadašnji predsjednik dubrovačkog HNS-a Andro Vlahušić. Nisam bila na tom sastanku, ali smatrala sam cijelo vrijeme da ja kao četvrta na listi trebam ući u Gradsko vijeće. Jučer sam imala sastanak s predsjednikom dubrovačkog HNS-a Mihom Obradovićem i od toga neće biti ništa. Mislim da HSLS zaslužuje to mjesto. Naša koalicija je još tri godine na snazi i mislim da bih dobro zastupala interese ne samo HSLS-a nego i HNS-a jer je dogovoren partnerski odnos. - kazala je Belka Elezović.

- Moram reći da cijela ova situacija oko mandata meni prvenstveno izaziva tugu jer se radi o mandatu akademika Nenada Vekarića, koji nas je nažalost prerano napustio. Akademika Vekarića će u Vijeću biti nemoguće zamijeniti, radi se o osobi koja je u Dubrovnika bila jedinstvena. Također, iako mislim da je HSLS zaslužio vijećničko mjesto, moram reći kako mi je drago da će u Gradsko vijeće ući Marina Vučković Matić. Radi se o jako pametnoj i dragoj osobi i sigurna sam da će na nivou zastupati interese HNS-a, ali i HSLS-a. - dodala je Elezović.

Špekulira se kako će iz Gradskog vijeća izaći Matija Čale Mratović, što bi otvorilo još jedno mjesto u Gradskom vijeću nekome s liste HNS-HSLS.
- Ne bih to komentirala, Matija Čale Mratović je još uvijek u Gradskom vijeću pa stoga ne bi bilo fer govoriti o njenom mandatu. - konstatirala je Elezović, podvukavši ipak i kako HNS očito računa na mandate vijećnika koji su u Vijeću djelovali kao nezavisni vijećnici.

Rekla je više i o trenutnoj situaciji u dubrovačkom HSLS-u.
- Mi u HSLS-u nismo uljuljkani, iako jest istina da preko ljeta nismo imali toliko aktivnosti, svi radimo, i to na poslovima koje nismo dobili zahvaljujući stranci. No, svakako radimo na osnaživanju članstva, a čim dođe jesen imat ćemo brojne aktivnosti. Prije svega izdvojila bih tu osnivanje Foruma žena, kako na gradskom, tako i na županijskom nivou. - zaključila je za portal Dubrovnikpress.hr predsjednica dubrovačkog HSLS-a Belka Elezović.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020