lausnekretninebanner

Utorak, 28 Kolovoz 2018 19:45

Raguž: Uskoro anketa jesu li građani zadovoljni raspodjelom novca u kulturi

Piše:

Predsjednik Dubrovačke stranke Željko Raguž krenuo je u ozbiljan "rat" protiv kulture, odnosno kako on smatra, prevelikog proračunskog izdvajanja za kulturu nauštrb sporta. Pronašao je tu i određenu nišu pa, vidjevši da ga građani poprilično podržavaju, jer uistinu iza rada pojedinih ustanova u kulturi i pogotovo udruga malo toga opipljivog stoji, dosta je i inzistirao po tom pitanju.

Krajem svibnja na Facebook profilu DUSTRA-e najavljena je anketa, u kojoj je napisao da bi se trebalo ispitati jesu li građani da se "novcem iz proračuna plaćaju svi hirovi u kulturi kao niti jedan grad u lijepoj našoj pa da nemamo za druge stvari" ili su pak za to da se "novcem iz proračuna napravi sportska infrastruktura i povećaju iznosi za razvoj sportskih klubova".

Naglasio je tada da će on i članovi DUSTRA-e napustiti Gradsko vijeće ako ne bude preko 80 posto onih koji će tu odabrati sport naspram kulture.

Danas, Raguž je odgovorio na pitanje portala Dubrovnikpress.hr hoće li anketa uistinu ići.

- Naravno! Ići ćemo u anketu, naručit ćemo je od najjače tvrtke u tom polju, a to je Ipsos Puls. Pitat ćemo sva važna pitanja da vidimo što ljudi zaista misle. Nju ćemo predočiti javnosti. Građani će tako odgovarati na pitanja jesu li zadovoljni raspodjelom novca u kulturi, koliko posjećuju kulturna događanja i Dubrovačke ljetne igre, a na kraju ćemo povezati cijelu priču sa sportom i bit ćemo pametniji kad dođu sami rezultati. Čekamo da završi sezona i nakon toga ide anketa. - najavio je Raguž.

Na pitanje je li i dalje stoji obećanje da će napustiti Gradsko vijeće ako barem 80 posto građana tu prednost ne daju sportu, Raguž je odgovorio:

-To i dalje stoji! Pokrit ćemo se po ušima ako ne ispadne da sam bio u pravu, odnosno ako ako rezultati ne budu kako smo naznačili. A to je da će velika većina reći da se godinama izdvaja preveliki iznos za kulturu, pogotovo kroz kontekst onoga što dobijemo. Pritom se izdvaja premalo za sport, a znamo što sport nudi i zašto bi trebao raspolagati s više sredstava. - poručio je Raguž.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020