lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 27 Kolovoz 2018 19:56

Grazio: Intendantica je negirala kredibilitet Orlandovog žirija; Ruždjak Podolski komentari previše ne diraju

Piše:

Dodjela nagrade Orlando za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu Dubrovačkih ljetnih igara obično prođe u nekakvom mirnom, svečarskom duhu nezamjeranja te takva zapravo malo kad izazove neku veliku pozornost javnosti. Ove godine Orlando za najbolju dramsku izvedbu pošao je u ruke glumice Nataše Kopeč, a za najbolju glazbenu izvedbu nagrađen je ruski pijanist Daniil Trifonov. Upravo je izbor Trifonova uz ovogodišnju dodjelu nagrade eto povukao i neke kontroverze.

Naime, članici ocjenjivačkog suda nagrade Orlando za glazbeni program Mariji Grazio zasmetale su, navodi ona u svojem Facebook statusu, izjave intendantice Igara Dore Ruždjak Podolski.

GRAZIO: INTENDANTICA JE NEGIRALA KREDIBILITET ŽIRIJA, A TIM I SVOJ KREDIBILITET

"Htjela bih se osvrnuti na jednu izjavu intendantice Igara koja je jučer sljedeće izjavila pred izravni prenos zatvaranja festivala. Izjavila je da nije zadovoljna odlukom žirija za glazbu za nagradu Orlando i da je tu nagradu trebalo dodijeliti mladom pianisti Ivanu Krpanu ili projektu Dubrovnik plovi u intonaciji." - napisala je Grazio, koja je dodala kako se tu radi o njezinom osobnom stavu, a ne stavu cijelog žirija kojega inače još čine predsjednik Goran Merčep te Sanja Dražić.

Napisala je Grazio kako je Trifonov "monstrum za klavirom", dodajući kako je njegov nastup "bio nešto najčudesnije što je uživo čula u svom životu".

"Ipak od svega je najgore, a nadam se da su to tv gledatelji zaključili, gospođa intendantica ovom svojom izjavom je negirala kredibilitet nas koji smo bili članovi žirija, a tim i svoj kredibilitet. Žao mi je da se drzla davat takve izjave, jer bazično mi nije mrska,intimno - ima nešto simpatično šašavo u njenom govoru i ponašanju." - napisala je Grazio u svojoj objavi na Facebooku.

RUŽDJAK PODOLSKI: PRAVO SVAKOG DA IZNOSI MIŠLJENJE NA DRUŠTEVNIM MREŽAMA

Portal Dubrovnikpress.hr kontaktirao je i intendantica Doru Ruždjak Podolski. Na telefonski poziv ona se nije javljala, a u SMS poruci je napisala kako je u inozemstvu te kako je za "krucijalne i hitne teme na raspolaganju putem maila".

"A što se ovih komentara tiče, pravo je svakog da iznosi svoje mišljenje na društvenim mrežama i u medijima." - kratko je napisala intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski, koju komentar Grazio tako očito i ne dira previše.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020