lausnekretninebanner

Srijeda, 22 Kolovoz 2018 16:05

Do kraja rujna završit će većina radova u OŠ Lapad; u listopadu počinje obnova sportske dvorane

Piše:

Radovi idu svojim tijekom,  završit će u zadanom roku do kraja rujna. No, kašnjenja se očekuju oko sportske dvorane gdje je potrebno sanirati krov. - rekla je zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić koja je sa suradnicima danas obišla radove na energetskoj obnovi Osnovne škole Lapad.

Radovi su započeli krajem svibnja, a uključuju kompletnu izolaciju vanjske ovojnice, potpunu izolaciju krovišta i vanjskih zidova, zamjenu 99 vanjskih otvora i šest vrata, ugradnju termostatskih ventila na 171 radijator te zamjenu postojeće rasvjete LED tehnologijom.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 7,6 milijuna kuna, a financiranje najvećeg dijela investicije, čak 5,1 milijun kuna, osigurano je bespovratnim sredstvima iz EU fondova što energetsku obnovu lapadske škole čini prvim projektom u obrazovanju na području Grada Dubrovnika koji se sufinancira sredstvima iz europskih fondova.

- Trenutno je u fazi izmjena otvora, ugrađuju se novi. Sad se otvori izmjenjuju u učionicama kako bi školska nastava mogla početi. Tijekom rujna mijenjat će se otvori u hodnicima. Što se tiče sportske dvorane, pojavili su se konstruktivni problemi, potrebno je dakle sanirati krov pa onda završiti energetsku obnovu dvorane. Izrađen je projekt, moramo osigurati sredstva od četiri milijuna kuna u rebalansu proračuna u rujnu. Onda ide ugovaranje, početak radova u listopadu. Nadamo se da će konstrukcija završiti do Božića, a da će sve skupa biti gotovo do veljače. - rekla je Tokić.

Ravnateljica OŠ Lapad Mirjana Kaznačić kazala je kako je značajna energetska obnova ove škole. Što se tiče obnove sportske dvorane, Kaznačić je rekla:

- Ma ne treba oko toga praviti probleme, mnoge škole nemaju dvorane uopće, a mi smo u OŠ Lapad navikli na visoki standard. Profesori tjelesnog odgoja su već napravili plan, prilagodit ćemo se uvjetima. Imamo izvrstan okoliš ispred škole, a u slučaju kiše kao nekad ćemo igrati šah, pikado, gledati sportske emisije. Prilagodit ćemo se i izdržati jer znamo da će uvjeti u školi biti izvrsni. - dodala je Kaznačić.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić također je pozvao roditelje na strpljenje po pitanju sportske dvorane, kazavši kako je ovaj cijeli projekt obiman i "da svi moraju maksimalno doprinijeti da se realizira". Kazao je da je resorno Ministarstvo upoznato s izmijenjenim kurikulumom tjelesnog odgoja u ovoj školi.

Također, zamjenica gradonačelnika Tokić dotaknula se općenito pitanja energetske obnove školskih i vrtićkih zgrada u Dubrovniku

- Grad je osim lapadske škole prijavio još dva vrtića, kojima su isto odobrena sredstva. Čekamo odobrenje sredstava i za grušku školu te obadvije škole na Ilijinoj glavici. A slijedi novi natječaj u rujnu na koji ćemo prijaviti sve ostale objekte. - najavila je Orlanda Tokić.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020