lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 20 Kolovoz 2018 13:59

Uređena plaža na Lokrumu; ravnatelj Grilec: Cilj je našim nonama omogućiti jednostavniji pristup moru

Rezervat Lokrum sanirao je jednu od plaža na ovom otoku, koja sad puno ljepše i izgleda. Radi se o plaži podno zida Donje livade, a više o uređenju plaže rekao je ravnatelj JU Rezervat Lokrum Ivica Grilec.

- Ove godine smo išli u sanaciju nasipavanja dijela obale žalima, stručan izraz je da smo izvršili prihranu jer je tijekom prošlih zima more odnijelo dio žala. Druge plaže na Lokrumu kao takve neće se dirati, niti imamo te ambicije. Čim nam je vrijeme dozvolilo, u kontekstu naših obaveza prema Dubrovačkim ljetnim igrama i drugim događanjima na otoku mi smo to i realizirali. - rekao je Grilec.

- Jasan cilj nam je bio omogućiti posjetiteljima, prvenstveno su to naši none i noni, kao i djeca najmlađih uzrasta da imaju i jedan ljepši i jednostavniji pristup moru. - dodao je.

- Nema to status plaže, mi ga kao takvoga ne definiramo, ali u uporabnom smislu se kao takva koristi. Sanirali smo i prilazne skaline s jedne i druge strane, očistili taj prostor. - kazao je ravnatelj Grilec.

Dodao je kako je za ovu prihranu žalima ishodovana suglasnost svih nadležnih tijela, odnosno Ministarstva zaštite, okoliša i energetike, županijskog Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode te Ministarstva kulture, odnosno Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.
lokrum razlikaInače, ravnatelj Grilec portalu Dubrovnikpress.hr ustupio je i fotografiju na kojoj se vidi kako je plaža izgledala prije uređenja te kako izgleda sada.

V.Salvia

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020