lausnekretninebanner

Nedjelja, 19 Kolovoz 2018 21:36

Elita prvak Divlje lige; finale zamalo prekinuto, suca Matijevića pripazila policija

Momčad Elita pobjednik je 35. Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu. U finalu Divlje lige Elita je danas u Portu nakon četvereca svladala Porporelu 18:17 (8:8). Inače, Porporela je kroz cijelu utakmicu imala ogromnu podršku navijača, a koji su u jednom trenutku umalo izazvali i prekid utakmice.

Naime, navijači, ali i igrači te vodstvo Porporele nisu bili zadovoljni suđenjem. Kroz cijelu utakmicu pritiskali su suca Marka Matijevića, unoseći mu se u lice te osporavajući njegove odluke. Na kraju treće četvrtine, u trenutku kad je Porporela zaostajala jedan pogodak prednosti, navijači Porporele su zauzeli pozicije kod zapisničkog stola, odnosno prostora kojim se kreće sudac. Razmišljalo se tada i o prekidu dvoboja, do kojega ipak nije došlo. Za to vrijeme na suca Matijevića pripazili su i policajci, isto kao i na kraju dvoboja. Srećom, do incidenta nije došlo.

Što se tiče same utakmice, igrao se vrlo uzbudljiv vaterpolo, a za vrijeme cijele utakmice niti jedna ekipa nije imala više od pogotka prednosti. U zadnjih 10 sekundi dvoboja ušlo se s prednošću Elite od jednog pogotka razlike, no Porporela je ipak uspjela izjednačiti te tako odvesti utakmicu u četverce. Nakon pet serija svaka ekipa je zabila četiri puta, a nakon toga praktički sami su raspucavali Maroje Šušić i Željko Margaretić. Margaretić je prvi promašio, Šušić zatim zabio i slavlje Elite je moglo početi.

[youtube url="https://youtu.be/Kka8Adecc60"]

Utakmica za treće mjesto se nije igrala. Podsjetimo, pregledom zapisnika s utakmica odigranih u "A" skupini utvrđeno je kako je ekipa FUN H2O Mlini u skupini prekršila pravilo o načinu sastavljanja momčadi. Stoga, u polufinalu je isključena iz natjecanja, a Porporela je bez borbe ušla u finale. Automatizmom, treće mjesto zauzela je ekipa Kokota, koja je svoj polufinalni dvoboj izgubila od Elite.

Najboljim igračem turnira proglašen je Šušić. Najbolji stijelac turnira je Branimir Butigan (Turčin Danče), a najbolji vratar Toni Penović (Kokoti).

Danas su revijalnu utakmicu odigrali i Grad/Županija te Dubrovačke ljetne igre. Grad i Županija su slavili 5:4.

V.Salvia

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020