Ispiši ovu stranicu
Subota, 18 Kolovoz 2018 20:40

Mirjana Raguž mora izbaciti stvari iz stana zbog stjenica i kaže: I susjedi su u panici, podržavaju me, ali i zaobilaze

Piše:

Život mi je katastrofa, nalazim se u bezizlaznom stanju, ali nadam se da će i ovo biti prošlost, za portal Dubrovnikpress.hr rekla je djelatnica Doma za starije i nemoćne Domus Christi Mirjana Raguž, koja je imala nesreću da stjenice iz Doma uvede u svoj stan.

Dakle, Raguž je prošloga tjedna podigla pravu buru na dubrovačkom području progovorivši za portal Dubrovnikpress.hr o užasu u Domus Christiju, odnosno tamošnjem problemu sa stjenicama. Nakon njezinih riječi održana je i konferencija za novinare ravnateljice Doma Mirjane Vujnović i njezinih kolega, a na kojoj se ustvari problem stjenica pokušao minorizirati te se ove insekte, koji se hrane ljudskom krvlju, pokušalo eto izjednačiti s komarcima.

Danas, Mirjana je u muci oko sređivanja stana, tj. rješavanja svega onoga gdje bi stjenice se mogle nalaziti.

- Ne bih ovako nešto nikome poželjela. Ne jedem, ne spavam, imam veliki tlak. Sad sam u fazi rješavanja namještaja. Ne moram govoriti koliki je to trošak. Bili su mi ljudi iz Sanitata, prskali su, ali ne mogu garantirati da će stjenice biti stvar prošlosti. Uvijek mogu ostati, od štoka nadalje. Rekli su mi da bih trebala sve izbaciti iz stana da budem psihički mirna. Sad sam u toj fazi, rješavam se namještaja. Ostavit ću samo ono najminimalnije. Da sam znala da će me ovo čekati davno bih napustila Dom. - rekla je Raguž.

- I susjedi su u panici. Zaista mi izražavaju podršku, uz mene su, ali boje se. Kad me vide u butigi zaobilaze me, valjda misle da su stjenice na meni. Najteže je mojim sinovima. Mlađi sin je jako i smršavio, vidim da je pod stresom. Ne mogu vidjeti unučicu, duša me boljela je moram baciti njezine plišane igračke. Zove sin iz Norveške, jako je zabrinut, strah ga je da ne dobijem moždani udar zbog visokog tlaka. - navela je Mirjana Raguž.

Nakon tjedan dana otkako se prvi put probudila izgrizena od stjenica njezina ogorčenost prema Upravi Doma Domus Christi ne jenjava.

- Samo sam tražila podršku ravnateljice Vujnović, a dobila sam riječi kako je uznemiravam s glupostima! I kako mi je možda sin dobio iz Norveške. Zamislite to! Da mi je sin donio iz jedne od uređenijih država na svijetu, a u Domu imamo taj problem već šest godina. To je čisto zatvaranje očiju pred problemom, koje nažalost još uvijek traje. No, ostala sam sama u ovom problemu. U ovom se stanu osjećam kao da sam sama na svijetu sa stjenicama. Nadam se da ću i to prebroditi i kako će napokon sva ova događanja biti prošlost. - zaključila je za portal Dubrovnikpress.hr djelatnica Doma za starije i nemoćne Domus Christi Mirjana Raguž.