lausnekretninebanner

Srijeda, 15 Kolovoz 2018 20:10

Mirjana Raguž nakon „pressice“ ravnateljice o stjenicama u Domu; ovo je slika kreveta u Domus Christiju

Piše:

Užasno, neistinito, nemoralno, riječi su kojima je djelatnica Doma za starije i nemoćne Domus Christi Mirjana Raguž prokomentirala konferenciju za novinare ravnateljice Doma Mirjane Vujnović, a na kojoj je i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo DNŽ Mato Lakić kazao kako je u ponedjeljak izvršena inspekcija u Domu, a koja nije utvrdila da postoje žive stjenice, odnosno kako na djelatnicama nisu pronađeni znakovi uboda, dok su kod štićenika pronađen manji broj kožnih promjena, koji bi navodno mogli biti i od komaraca.

Podsjetimo, konferencija za novinare u Domus Christiju održana je nakon što je Mirjana Raguž ispričala svoje svjedočanstvo za portal Dubrovnikpress.hr u kojemu je iznijela kako Domus Christi muči veliki problem sa stjenicama, insektima koji se hrane tako da sišu ljudsku krv. Prvotni istup Mirjane Raguž možete pročitati OVDJE, a izvještaj s konferencije za novinare OVDJE.

- Ravnateljica je rekla da me neće kazniti. Zašto neće? Ako sam kriva neka me kazni. Pristajem na kaznu ako sam kriva. Želim da se suočimo ispred novinara ravnateljica Vujnović, doktorica Katica Šarac iz ZZJZ DNŽ i Mato Lakić, skupa sa štićenicima, i to u sobama gdje su stjenice pa da vidimo tko laže. Nemam riječi nakon istupa Mata Lakića kako nisu pronađeni ugrizi stjenica! Kolegica koja je pregledana mi je rekla da su kod svih djelatnica pronađeni tragovi ugriza, sve su izgrizene. Zašto oni govore neistine na konferenciji za novinare?! Jer, to su neistine. Sve smo izgrizene. - rekla je Raguž.

Govori kako je sobi jedne korisnice opet pronašla stjenice.

- Soba je bila prepuna stjenica. Slikavala sam kušin na kojemu su bile stjenice i kaže mi baka da ne može više ništa, da su je cijele izjele stjenice. Rekla sam joj da sam nešto poduzela, ona kaže da pomogne tko god može kako bi se više to spriječilo. Pitala sam je bi li svjedočila, rekla je da bi, ali da ne smije dok je u Domu. Eto na što su svedeni ti štićenici. - dodala je Raguž, koja je portalu Dubrovnikpress.hr ustupila i fotografije.
krevetbakekrevetbake2- Također, o tome kako se ponaša prema problemu stjenica u Domu svjedoči i primjer kolegice koja je prije dva mjeseca rekla ravnateljici da smo sve pojedene, a ravnateljica joj je odgovorila da to više nikad nije spomenula, dodajući kako nas ujedaju komarci, a ne stjenice i da ne želi više spomen stjenica u Domu! - istaknula je Raguž.

Sama Raguž podsjetimo, stjenice je unijela u svoj stan. Navela je kako je to treći put da je stradala u Domu i kako neće dopustiti da četvrti put onda, govori, "umre u Domu".

- Prvi put sam dobila svrab. Došao je nepregledan štićenik u Dom i zarazio cijeli kat. Bili smo u karanteni mjesec dana pred Božić. Svrab smo dobile kolegica i ja. Tada su nas mislili i zatvoriti, ali do toga nije došlo. Radila sam mjesec dana pod maskama sa svrabom! - kazala je Raguž.

- Onda, radila sam popodnevnu smjenu, jedna starica je padala s kreveta, idem je podignuti i ispadne mi maternica. Kažem to ravnateljici, kažem joj da mi treba stopostotno bolovanje. Ona mi je rekla da mi ga neće dati, da nemam položenu zaštitu na radu i da će onda ona morati platiti kaznu od 200 tisuća kuna. Tako da sam išla na operaciju u Zagreb, uzela godišnji odmor, 18 dana ležala razapeta, nijednom me nije nazvala da pita kako sam. Nisam tužila Dom tada, mogla sam. Ali, bila sam čovjek. - izjavila je.
otpupismo- Sad sam treći put nastradala. Bili su mi djelatnici Sanitata kod kuće, ogromna je šteta, nisu smjeli nigdje niti sjesti. Bio je i jedan kojemu je baka bila u Domu, koji je prskao na privatnoj osnovi tu sobu, koji zna za te stvari. Eto, ja sam po treći put stradala u Domu, četvrti put bih očito trebala dati život. A, nakon svega ravnateljica mi kaže da mi je stjenice sin donio iz Norveške. E, to ne mogu trpjeti. Lako je sad za mene, ali zbog tih jadnih ljudi istina svakako mora izaći vanka. - zaključila je djelatnica Doma za starije i nemoćne Mirjana Raguž.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020