Subota, 11 Kolovoz 2018 20:26

Obradović: Liberalizacija autotaksi tržišta ispunila je cilj, najlakše je krivnju prebaciti na UBER

Piše:

Prije nego su na snagu stupile izmjene Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, a kojim se omogućilo da taksisti iz ostatka države dođu taksirati u Dubrovnik, bilo je jako puno skeptika. No, jedan od njih nije bio predsjednik dubrovačkog HNS-a Miho Obradović. Upravo je dubrovački HNS podržavao ovaj zakon javnim istupima svojih članova, a Obradović je kazao kako ga podržava i dalje.

- Sigurno da i dalje podržavamo zakon. Za nas je najbitnije je da je danas dubrovački taksi jeftiniji od UBER-a. To je bio cilj liberalizacije tržišta. Dakle, da se naši građani mogu voziti po što jeftinijim cijenama, to je bila naša poanta, da ne postoji monopol pa da cijena od Pila do Sustjepana bude 100 kuna. Danas je cijena pošla za 50 posto dolje, a samo će tržište reagirati da bude još jeftinije. - rekao je Obradović.

- U Dubrovniku je 39 tisuća registriranih vozila, imamo 400 ili 500 UBER vozila. Mislite da je to jedini problem Dubrovnika? Nije to povećanje od 30 posto. To je neznatan postotak. Ali, kad se ne zna riješiti neki problem najlakše je reći da je UBER kriv.- riječi su Miha Obradovića.

Osvrnuo se i na izjave gradonačelnika Mata Frankovića po ovom pitanju.

- Gospodin gradonačelnik je rekao da je u Dubrovniku i oko Dubrovnika 1200 aktivnih taksi vozila, što je laž. Ako uzmete samo matematički da je svaki automobil oko četiri do pet metara, i spojite ih u kolonu, to je kolona od 6, 7 kilometara bez gradskog prijevoza, agencija, bez nas građanima. Da uključimo sve to značilo bi da u svakom trenutku imate kolonu od Pila do Lozice. Potpuna laž gradonačelnika, to je već godinu dana jedino što radi. - dodao je Obradović.

- Gradonačelnik kad je dobio izbore rekao je da će riješiti probleme u prometu u roku od godinu dana. Kad ih nije zbog svoje nesposobnosti uspio riješiti prebacio je krivnju na UBER i državu. To je skretanje s problema zbog njegove nesposobnost i neznanja. Najlakše je prebaciti problem na UBER, kao što se prije godinu dana prebacivao problem na autobus i agencije. Tako je i s azilom za životinje, gdje se uvijek nađe neki problem. - zaključio je Obradović.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019