Subota, 11 Kolovoz 2018 13:26

Kazin na Ilijinoj glavici; 20 metara od Prometne policije taksisti provode svoja prometna pravila

Piše:

Kolabirao je danas oko podne promet na Ilijinoj glavici. Naime, u Gradu se trenutno nalaze četiri kruzera s preko osam tisuća gostiju. No, zanimljivo od Ilijine glavice preko Ulice Iza Grada do Pila moglo se vidjeti tek dva agencijska autobusa, ali zato bezbroj taksi vozila koja su dobrim dijelom i uzrok takvih gužvi.

Osim toga, ono što svakome tko vozi na način da se pridržava prometnih pravila tu smeta je užasna prometna nekultura dubrovačkih taksista. Oni su tu valjda shvatili i idealnu shemu. Tako se prvo prestroje u traku za Župu dubrovačku ne bi li nešto kasnije prestrojavali u traku prema Gradu i to preko pune linije. Pritom, oni su i uigrani pa se tako događa da jedan zaustavi u potpunosti promet kako bi stvorio mjesta da se ubacivaju ostali taksisti ispred njega.

U svakom slučaju, od Ilijine glavice do Grada trebalo je tako dvadesetak minuta. Radi se tu i o potpunoj nekulturi prema vlastitim građanima. Jer i ti građani negdje voze, idu na posao i obavljaju raznorazne stvari. Očito, svi oni bi se trebali maknuti kako bi taksisti mogli nesmetano voziti po Gradu provodeći svoja pravila.

Tko zna što bi bilo da danas nije subota, da je radni dan. Vjerojatno bi trebalo i uru vremena. Često se ističe problem UBER vozila, kao onih koji otežavaju prometovanje po Dubrovniku, ali barem jutros njih se i nije moglo vidjeti na prometnicama u nekom većem broju. U većini bili su tu dubrovački taksisti.

No, taksistima se očito može jer se ne boje represivnog aparata. Naime, sve se to događalo dvadesetak metara od postaje Prometne policije. Pak, od Ilijine glavice, Ulicom Iza Grada pa sve do Gruža nije se mogao vidjeti niti jedan prometni policajac. Kad je tako, kad nema onih čiji je zadatak regulirati promet, onda je logično i da se događaju ovakvi kazini.

Treba istaknuti kako je promet na Buži u ovom razdoblju bio normalan, a zagužvalo bi se opet Ulici Iza Grada, kao i u Gružu, što bi se ipak relativno brzo "očistilo".

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019